Hoşgörü, Sevgi ve Saygıyla Toplumun Her Bireyinin Eşit Olduğunu Hatırlama Günü! 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Uluslararası Bir Farkındalık Günüdür.

Bugün hepimiz için çok önemli! Çünkü bu gün her bireyin toplumda eşit haklara sahip olduğunu bir kez daha hatırladığımız bir gün..

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yayınlanmış olan Dünya Engellilik Raporu'na göre dünyada 1 milyardan fazla engelli yaşamakta. Bu da dünyanın yüzde 15'ini temsil etmektedir.

Engelliler, bedensel engellerin yanı sıra engelli oldukları için maruz kaldıkları insan hakları ihlalleriyle de mücadele etmek zorunda kalıyorlar.

Dünyanın birçok bölgesindeki engelliler şiddet, istismar, ön yargı ve kötü muamele gibi birden fazla hak ihlaline maruz bırakılıyor.

Engelli bireyler ayrıca sağlık ya da sağlıkla ilgili hizmetlere erişim noktasında engellemeler ve ayrımcılık karşılaşabiliyor.

Engellilerin bu gibi sorunlarına dikkat çekmek, onları anlamak ve onların diğer bireyler gibi toplumsal yaşamın birer parçası olduğunun farkına varmak amacıyla 3 Aralık 1992 yılında Birleşmiş Milletler 'in almış olduğu kararla ilan edilen Dünya Engelliler Günü, tüm dünya ülkeleri tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır..

Dünya Engelliler Günü, ülkemizde de çeşitli etkinliklerle, eğitim, sağlık ve çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla değerlendirilmektedir. Aynı zamanda farklılıklara saygı gösterilmesi, mekansal erişim ile teknoloji ve bilgi erişiminin de engelli bireyler için sağlanmasına yönelik faaliyetler ve çalışmalar gerçekleştirilmektedir.

Toplum, engelli bireylerin varlıklarına ve sorunlarına dikkat çekmek amacıyla çeşitli çalışmalarla bilinçlendirilmektedir.

Bizde bu gün burada planlamış olduğumuz etkinliklerle engelli bireylerin farkına varıp, bizlerle yaşarken ne gibi sorunlarla karşılaştığını, bu sorunların onları nasıl etkilediğini ve bu sorunların oluşmaması ya da ortadan kaldırılması için nasıl davranılması gerektiği üzerinde duracağız.

Unutmayalım ki onlar engelli değil onlara engel olan biziz.

Ve sevgi varsa engel yoktur.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Van İpekyolu İpekyolu Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)