Hoşgeldin Ramazan Programımız 2024

Ramazan bu topraklarda pürneşe merhabalarla karşılanır. Ramazan ufukta görününce kalbimizi saran neşeden, günlere yayılan telaştan anlarız ki bir bekleyişteymişiz meğer, gönlümüzü, ruhumuzu sarıp sarmalayan sisi dağıtacak, esip savuracak bir rüzgârı gözlermişiz. Ramazan gelir, kalbimizin bütün kapılarını açar ve seslenir:
“Ey kalp güvenliğine er bütünleş sûrunu onar
Narlar sarksın eskimiş taşlarından  
Ölümün ötesini bir rebab gibi çal...”  
Duyabilirsek bu seslenişi, vadettiği dirilişle ayağa kaldırır bizi. Her dem yeniden doğuşun muştusunu taşır kalbimize; arınıp yeniden yola koyuluruz. Yok kulağınız başka seslenişlerle meşgulse, kalbiniz misafir yorgunuysa, hayfa ki kaçar gider elden. Ramazan'ın mihmandârlığı için agâh olmak gerektir.Ramazan'ı yalnız pürneşe değil ahenkli, nağmeli merhabalarla da karşılamışız. Ramazan ayı boyunca Ramazan'ı karşılama ve uğurlama ilahileri camilerde, tekkelerde söylenegelmiş. İlk on beş gün okunan eserler merhabalarla başlayan ya da bir selamlama heyecanı taşıyan ilahiler, gazeller, kasideler olmuş:“Merhaba ey sevgili mah-ı mübarek merhabaMerhaba ey âlemin feyz ü neşatı merhabaSensin ol âlemi nurunla münevver eyleyenMerhaba ey bâis-i fahr-i mübâhat merhaba”Bu vesileyle hazırlamış olduğumuz Programımıza hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz…
  Sunuculuğunu 12-A Sınıfı Öğrencilerimiz F. Z. ERCAN ve S. CANSIZ’ın yaptığı Programımız;
12-A Sınıfı Öğrencimiz R. UYANIK’ın Kuran Tilaveti ve yine aynı sınıftan öğrencimiz E. H. GÜNEŞ’in de okunan tilavetin mealini okumasıyla başladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürümüz Mustafa ÖZKAN yaptı.

12-A Sınıfı Öğrencilerinden Ş.  Ş. SAYAR’ın Günün anlam ve önemini belirten konuşması,
12-A Sınıfı Öğrencilerinden N. CAN’ın Osmanlıda Ramazan konulu metni Okuması , yine aynı sınıftan N. KARAHASAN’ın “Dört Mevsim Ramazan” konulu sunumu,
12-D Sınıfı Öğrencilerinden M. ALALİ’nin Ramazan İsimli İlahisini okuması,
12-D Sınıfı Öğrencilerinden E. H. ALİ’nin Ramazan İsimli İlahisini Okuması, 12-E Sınıfı Öğrencilerinden R. D. AYDIN’ın Ramazan İsimli Şiirini  Okuması, 11-C Sınıfı Öğrencilerinden S. TERLER’in   şiirini Okudu.
Programda 12-A Sınıfı Öğrencisi D. KARACA ve Okulumuz idareci öğretmen ve diğer kişilerin de katkı sağladığı programımız sona erdi. Ayrıca Tüm hafta boyunca 12-A Sınıfı Öğrencilerimiz Hoşgeldin Ramazan konulu ile Okul Panoları, koridorları ve duvarlarını süsleyerek katkılar sağladılar.

Programın gerçekleşmesinde ve ramazan etkinliklerinde görev alan öğrencilerimizi tebrik ediyor, danışman öğretmenlerimiz Yaşar ULUFER ve İbrahim ALTUN'a teşekkür ediyoruz. Öğretmenlerimiz,öğrencilerimiz, velilerimiz ve tüm İslam Beldelerine hayırlı ramazanlar diliyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Yalova Merkez Şehit Zeynep Sağır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)