"Hikmet Projesi" Etkinliklerimiz Devam Ediyor

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından pilot okul olarak seçilen okulumuz HİKMET projesi kapsamında Aralık ayında “Fen Bilimlerine Giriş “” alanının ilk etkinliği olarak biyolojiye ilgi duyan, merak eden öğrencilerimizle Karadeniz Teknik Üniversitesine gezi düzenlenmiştir.  Prof. Dr. Nevzat BATAN eşliğinde Karadeniz Teknik Üniversitesinde Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde atölye çalışması ve Orman Fakültesinde Herbaryum ve Yaban hayatı müzelerine ziyaret gerçekleştirilmiştir.

Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünün laboratuvar ortamında Mikroorganizma ekimi, çoğaltılması ve Gram boyama; Çeşitli canlı gruplarını mikroskop altında detaylı inceleme; Bitki ve hayvanlara ait örneklerin incelenmesi yapılmıştır.

Orman Fakültesinde Yaban Hayatı müzesinde yaklaşık 45 yıldır öğrencilere ve araştırma gruplarına hizmet verdiğini ve Türkiye’de yaşayan tüm hayvanların doldurulmuş örneklerin olduğunu ve hayvanların özellikleri hakkında öğrencilere bilgiler verilmiştir.

Orman Fakültesinde Herbaryum ziyaretinde bitki örneklerini, bitkilerin hangi aşamalardan geçerek saklandığını. Bitkilerin nerelerde hangi amaçlarda kullanıldığına dair bilgiler öğrencilerimizle paylaşılmıştır.

Bu etkinliğin yapılmasında, Okulumuz Rehber Öğrt. Pınar BATAN ’a, Karadeniz Teknik Üniversitesi yönetimine, Fen ve Orman Fakülteleri Dekanlıklarına, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü yönetimine, ayrıca etkinlik çalışmalara katılan Prof. Dr. Nevzat BATAN, Araş. Gör. İkra ÖZKAN ve Araş. Gör. Betül ALTUN’a teşekkür ediyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Trabzon Ortahisar Mahmut Celaleddin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)