Hgal Kültür Gezisi

Hgal Kültür Gezisi

       15-22 Nisan Turizm Haftası kapsamında gezi kulübümüz “Çanakkale Şehitliği ve Osmanlı Mimarisinde Kültürün İzleri” konulu okul gezisi düzenledi. 19-23 Nisan tarihleri arasında yapılan geziye Görele Anadolu Lisesi´nden öğrenciler de katıldı.

       Bursa- Gölyazı Köyü, Çanakkale- Asos ve Truva bölgeleri gezildikten sonra Çanakkale Deniz Savaşlarının izlerini taşıyan Gelibolu bölgesindeki şehitliklerimize ziyaret gerçekleştirildi. Gezinin ikinci bölümünde İstanbul’da Topkapı Sarayı, Sultan Ahmet Camisi, Ayasofya Müzesi ve tarihi yarımada gezilerek öğrencilere tarihimizi yerinde anlatma fırsatı değerlendirildi ve onlardaki tarih bilincine katkıda bulunuldu.

       Gezi kulübü öğrencileri, “ Bu gezi sayesinde yakın tarihimizdeki en şanlı zaferimiz olan Çanakkale zaferinin yapıldığı toprakları ziyaret etme fırsatı bulduk. Şehitlerimizin kanıyla sulanan o topraklarda yürürken bile gözlerimiz doldu. İstanbul’da bulunan eserlerimiz üzerinde tarihimizin izlerinin hala güçlü bir şekilde bulunduğuna şahit olduk. Görele Belediye Başkanımız Sayın Tolga Erener ve Okul Müdürümüz Remzi Besli başta olmak üzere gezimiz boyunca bizlere destek olan herkese minnettarız. Eğitime destek sürdükçe bizleri parlak bir gelecek beklemektedir.” dediler.

      Gezi kulübü bünyesinde yapılacak kültürel faaliyetler devam edecektir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Giresun Görele Halil Gürel Anadolu Lisesi

Kaynak:https://hgal.meb.k12.tr/icerikler/hgal-kultur-gezisi_3258342.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)