"Her Zamankinden Daha Akıllı Ol" E - Twinning Projemiz Devam Ediyor

.

          Kuruculuğunu Bozyazı Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Nurgül ÇAMURCU'nun yaptığı 'Her Zamankinden Daha Akıllı Ol' eTwinning projesi Mersin'in farklı ilçelerinden 8 öğretmen ve 46 öğrenciyle birlikte başladı.

     Okulumuzda yürütücülüğünü Fen ve Teknoloji Öğretmenimiz Dilek SINIKCİ'nin yaptığı bu projenin amacı; öğrencilerin iyi bir medya okur yazarı nasıl olunur sorusuna yanıt bulmalarını sağlamak, internet güvenliğinin nasıl olması gerektiğini öğretmek, dijital vatandaşın özelliklerinin neler olduğunu ve internetteki her bilginin doğru kabul edilemeyeceğini anlamalarına yardımcı olmaktır.

     Projemiz sayesinde öğrencilerimiz değişen dünya ile birlikte anadilini doğru kullanma becerileri geliştirme, iletişim kurma, yaratıcı ve işbirlikçi çalışarak ortak ürünler ortaya çıkarmaları sağlayacaktır. Dijital dünyada medyayı doğru kullanmayı öğrenecek, dijital ayak izini kontrol altına almanın önemli olduğunun farkına varacaktır. Web2 araçlarının kullanımını öğrenerek kendini geliştirecek, internette okuduğu ya da gördüğü her bilgiyi doğru kabul etmeyip bir kaç kaynaktan araştırma yoluna gidecektir.

     Projemiz dahilinde öğrencilerimiz web2 araçlarını kullanarak ve birbirleriyle iletişim kurararak proje afişini ve proje logosunu tasarladılar. Ortak ürün olarak bir hikaye yazıp, görselleştirdiler. Ardından da karma takımlarla birlikte akrostiş şiir yazımını gerçekleştirdiler. Yalan haber doğrulama sitelerini araştırarak haberleri toplayarak bir araya getirdiler. İnfografik çalışmalarını ve güvenli internet konulu broşürlerini tasarladılar. Projemizin konusuna uygun animasyon tasarladılar ve dijital ayak izi konulu kitap ayracı yaptılar. Son olarak ortaklarla beraber projemiz kapsamında dergi oluşturdular.

 

1.Ortak Hikaye: https://www.storyjumper.com/book/read/102644116/605f70739ab9e

2.Akrostiş Şiir: https://www.youtube.com/watch?v=oh4N6upzHpw&t=16s

3.Ortak Takvim: https://www.canva.com/design/DAEfO8op_SY/lPdBCPeV9desXwOR_vn0qA/view?utm_content=DAEfO8op_SY&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=sharebutton

FİNAL ÜRÜNÜ:  Dergimiz https://online.fliphtml5.com/ihzav/tdjh/#p=10

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mersin Çamlıyayla Atatürk Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)