Her Şeyi Bilen Arkadaşı Etwinning Projesi E - Dergi

Her Şeyi Bilen Arkadaşım eTwinning Projesi Kapsamında Dergi Hazırladılar

Şehit Tayfun Doğan İlkokulu Sınıf Öğretmeni Sultan Demirtaş'ın kuruculuğunu yaptığı Her Şeyi Bilen Arkadaşım eTwinning Projesi kapsamında projedeki öğretmen ve öğrenciler, beş karışık okul takımı ile okumanın önemine de dikkat çekerek bilgi ve eğlence dolu bir dergi çıkardılar.

Şehit Tayfun Doğan İlkokulu Müdürü Fehmi Maraş'ın da desteklediği projede yedi farklı şehirden on öğretmen ( Sultan Demirtaş, Metin Türkçapar, Sevda Kaynar, Gülcihan Uyğun, Ayşe Yirmibeş, Ayşe Öztürk, Sırma Sarıoğlu, Tülay Babaoğlan, Havva Uğur, Sebiha Kovalılar), 105 üye öğrenci tarafından yürütülen projede kitap okuma alışkanlığı kazandırma yönünde çalışmalar yapılıyor.

"Geleceğimiz olan çocuklarımızı eğitmek, kitaplarla ve okuma alışkanlığı ile olur. Günümüzde bilgisayar, tablet, televizyon vb. araçlar kitap okumanın önünde engel oluşturmaktadır. Çocuklar, boş vakitlerini değerlendirirken etraflarında tablet ya da televizyon yerine kitapları bulundurmalı ve onların kitapları dost, arkadaş gibi görmeleri sağlanmalıdır. Kitapları sevdirecek aktiviteler yaparak önce aileler, sonra biz öğretmenler çocuklarımıza örnek olmalı, yaşam boyu kitap dostlarını yanlarında bulundurmaları için çaba göstermeliyiz." diyerek beş aylık bir çalışma ile öğrencilerine okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyorlar.

Bestami YAZGAN ile söyleşi, Sibel Cesur AKYUNAK ile ailenin okumadaki rolü , Yazar Mustafa OKUMUŞ ile röportaj; kitaplık tasarımı, kumbara tasarımı, Milli Uyanış ayı olarak kahraman araştırma-canlandırma, uzay konulu araştırma yapma, ünlü Türk büyüklerini araştırıp seslendirme, yazma etkinlikleri, görsel sanat çalışmaları ve

okumanın önemini ele alarak "Her Şeyi Bilen Arkadaşım" dergisini çıkarıp çalışmalarını tamamlamışlardır.

https://viewer.joomag.com/her-%C5%9Eey%C4%B0-b%C4%B0len-arkada%C5%9Eim-e-derg%C4%B0/0088123001622495727

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Osmaniye Merkez Şehit Tayfun Doğan İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)