Her Çocuk Bir Fidan

Her Çocuk Bir Fidan Projesi

Projemiz : Her Çocuk Bir Fidan

Proje tarihi:03.01.2024  saat 10 00

Proje Alanı:Fatih Sultan Mehmet Meslekİ ve Teknik Anadolu lisesi

Projemizin amacı öğrencilerimizin doğa ve  toprak  ile buluşturmaya birlikte fidan diliminin nasıl yapıldığı eğitimin yanında içerisin de hep birlikte  yaşadığımız okulumuza çevre düzenlemesi ve peyzajini yapmak için bir farkindalik projesidir. Ayrica orman doğa  sevgisi ile yeşil anların çoğaltılması ve yaşatilmasinin insan hayati için taşıdığı  önem çerçevesinde  öğrencilere farkindalik  eğitimi vermektir. Yaşadığımız çevreye bir fidan dikerek katkıda bulunmak.

Her geçen gün  azalan yeşil alanlarımız önemini  vurgulamak ve doğa  katkı sağlamak amacıyla İslahiye  Tarım Orman Müdürlüğü  tarafından temin ettiğimiz 24 tane  zeytin fidanlari, okulumuz yönetimi tarafından tahsiledilen alanda zeytin  fidelerimiz toprak ve su ile buluşturulmuştur.Bu proje kapsaminda öğrencilere  fidan dikimi ve bakimi hususunda bilgi veren Tarım Orman Müdürlüğü personelleri ilk dikimi  gerceklestirdikten sonra diğer fidan dikimi ve ilk bakimları  öğrenciler tarafından yapılmıştır.

Öğrenciler  tarafindan toprağa bulusturduğumuz zeytin fidelerinin ağaca dönüşmesi doğayı güzelleştirmesi  yanında dallarında meyveler görmek bizleri gerçek  amacına  ulaştıracak.

Projemize katılan öğrencilerimizin doğada ve faydalı bir eylemin içinde olma heves ve mutlulukla gerekli uygulamaları yapmaları,diğer arkadaşlarının sempatiyle onları izlemesi ve istekleri doğrultusunda bu gibi etkinliklerin kapsamını genişletme fikri oluşmuştur.

Onlarla yeni projelerde buluşmak arzusuyla doğaya zarar vermeden ve çevremize yeni ve temiz bir yüz kazandırma mutluluğu içinde projemizi tamamlamış olduk.

 

Projemize katkıları  dolayı  öncellikle  İslahiye İlçe Tarım Orman Müdürü ve  personellerine,  okul müdürümüz , öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize ve bu proje de öncülük eden  öğretmenimiz sayın Nilgün KILINÇ ‘a çabalarından dolayı teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gaziantep İslahiye Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kaynak:https://islahiyefsmteknik.meb.k12.tr/icerikler/her-cocuk-bir-fidan_14665310.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)