Hep Projesi Öğrencileri Akvaryum Gezisinde

Hızlandırılmış Eğitim Projesi (HEP) kapsamında Kurumumuzda eğitim gören sığınmacı öğrencilerimiz, ilimiz Bursa'yı tanımaya yönelik öğretmemleriyle Akvaryum Gezisinde... 

Hızlandırılmış Eğitim Programı (HEP) 12 ilde 75 Halk Eğitim Merkezinde (HEM) uygulanmaktadır. YEP'in HEP bileşeni Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte hayata geçirilmektedir. Program, okul dışındaki 20 bin mülteci çocuğun HEP'in ilgili seviyelerini tamamladıktan sonra yaşlarına uygun örgün ve yaygın eğitim fırsatlarına yönlendirilmelerini amaçlamaktadır.


HEP iki öğretim seviyesinden oluşmaktadır: 8 ayda tamamlanan ilkokul denkliği ve yine 8 ay süren ortaokul denkliği. Bunlara ek olarak HEP öğrencilerinin tamamı, daha önceki eğitim durumlarına bakılmaksızın yoğun Türkçe Dil Kursu (TDK) almaktadır.


HEP'e kayıtlı öğrenciler HEP'in ilgili seviyesini tamamladıktan sonra İl Denklik Komisyonları tarafından değerlendirmekte tabi tutulmakta ve başarılı bulunanlara MEB tarafından denklik belgesi verilmektedir. Öğrenciler bu belgelerle örgün eğitim sistemine katılıp eğitimlerine devam edebilmektedir.

Yaklaşık 2 yıldır sürdürülen projemizde bu güne kadar 150 ye yakın sığınmacı öğrenci faydalanarak çeşitli okullara denklik yoluyla yönlendirilmiştir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa Osmangazi Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)