Hazırlık Sınıflarımız İçin Eba Canlı Ders

Edirne Sosyal Bilimler Lisesi olarak EBA Canlı Ders çalışması ile ilgili yol haritamız.

MEB, Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün, 26/03/2020 tarih ve 83203306-10.03-E.5925742 sayılı yazıda belirtilen;


"Bu kapsamda, hazırlık sınıfı bulunan eğitim kurumlarımızın bu sınıflarında öğrenim
gören öğrencilerimize yönelik yine bu sınıflarda derse giren Türk Dili ve Edebiyatı, Yabancı Dil ve Matematik Öğretmenlerimiz; "Hazırlık Sınıfı Türk Dili ve Edebiyatı, Birinci Yabancı Dil ve Matematik" dersleri ile sınırlı olmak üzere 30 Mart 2020 Pazartesi ile başlayacak hafta içerisinde ayrıca duyurulacak tarihten itibaren ders materyalleri hazırlayarak "Eğitim Bilişim Ağı (EBA)" üzerinden oluşturulacak etkileşimli sınıflarda canlı ders anlatımına başlayacak ayrıca tüm öğretmenlerimiz EBA TV üzerinden işlenen konuların tekrarı ve pekiştirilmesi amacıyla EBA üzerinden öğrencilere çalışmalar göndereceklerdir."

 

İlgili yazı doğrultusunda gerekli planlamalar okul müdürlüğümüz ve BT Rehber öğretmenimiz tarafından yapılmaktadır.

 

Bu noktada "Canlı Ders" çalışmaları şuan için bakanlığımızın belirttiği gibi sadece okulumuz Hazırlık – A , Hazırlık – B ve Hazırlık – C sınıfları ile yapılacaktır.

 

Sistem 30 Mart 2020 Pazartesi günü aktif olacaktır. Şuan EBA Anasayfada gözükmemektedir. Belirtilen tarih ve sonrasında öğretmen ve öğrencilerimiz sayfalarında (EBA Anasayfa) bağlantıları görecektir.

 

Öncesinde öğretmen ve öğrencilerimizin aşağıda linkleri verilen videoları izleyerek konu ile ilgili ön bilgi edinmeleri, sistem açıldıktan sonra canlı ders saatinden önce gerekli kurulumları yapmaları faydalı olacaktır.

 

Öğrenci - Canlı Derse Nasıl Katılacağım ? Videoyu izlemek için tıklayın >>

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Edirne Merkez Edirne Sosyal Bilimler Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)