Hayvanları Koruma Günü Farkındalık Etkinliği - Okul Televizyonum Turan Tv

1822 yılında İngiltere'de "Hayvanlara Kötü Muameleyi Önle­me Derneği" adıyla dünyadaki ilk hayvanları koruma derneği kurulmuştur. Yurdumuzda ise 1924 yılında Atatürk'ün desteği ile İs­tanbul'da Hayvanları Koruma Derneği kurulmuştur.

Çeşitli ülkelerin hayvanları koruma dernekleri 1931 yılında toplanarak 4 Ekim gününü "Hayvanları Koruma Günü" olarak ka­bul etmişlerdir.

Hayvanları Koruma Günü'nün kabul edilmesi ile yurdumuzda hayvanların korunması konusunda önemli gelişmeler sağlanmıştır. Hayvanların avlanma koşulları tespit edilmiş, avlanma mev­simleri belirlenmiştir. Hayvanların yavrulama ve yumurtlama dö­nemlerinde avlanmaları yasaklanmıştır. Böylelikle hayvanların nesilleri koruma altına alınmıştır.

Her yıl 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde dünyanın he­men hemen her ülkesinde hayvanların yararları, beslenmeleri, bakımları, yaşama koşulları ve hastalıkları ayrıca televizyonlar' gazeteler ve radyolar aracılığıyla insanlar hayvanların korunma­ları gerekliliği konusunda bilgilendirilir.

Yurdumuzda da hayvan sevgisinin büyük küçük herkeste yerleşmesi için çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Hayvanat bah­çeleri ve ulusal parklarda evcil ve yabani hayvanlar koruma altı­na alınmıştır. Buraları ziyarete gelen insanlarda hayvan sevgisinin oluşturulması amaçlanmıştır.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü dolayısıyla okulumuzda yapılan etkinlikleri Okul Televizyonum TURAN TV ile sizlere  hazırladık.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Turan İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)