Hayatın İçinde Matematik,matematiğin İçinde Hayat Var.

''HAYATIN İÇİNDE MATEMATİK, MATEMATİĞİN İÇİNDE HAYAT VAR!'' Projesi ile öğrenciler Matematiği yaşamın içinden keşfedecekler.

Matematik ,okullarda öğrendiğimiz havuz problemleri, denklemler, kesirler gibi karmaşık işlemlerden  ve test kitaplarında sınav kazanmak için çözülmek zorunda olan bir dersten ibaret değildir.

Matematik her yerdedir. Pizzalar, futbol sahaları, pasta imalathaneleri, marketler, terziler, kutlamalar, inşaatlar ve daha birçok alanda Matematik vardır.

Öğrencilerimiz genelde şu soruyu sorarlar. ''Öğretmenim bu konu günlük yaşamımızda ne işe yarar?''

Eğirdir'in en kaliteli okullarından olan Mustafa Çetinkaya İlk-Orta Okulu Matematik Öğretmeni Kıymet KESGİN öğrencileriyle Matematiğin hayatın tam içinden geldiğini  ve hayatın da Matematikten bağımsız olmadığını öğrencilere hissettirmek için Türkiye genelinde bir proje başlattı. Kurucu ortağı Kahramanmaraş Afşin Tanır İlkokulu öğretmenlerinden Orhan ATEŞ  ile bu projeyi Türkiye'nin dört bir yanından 7 öğretmen ve yaklaşık 70 öğrenci ile yürütecekler.

Bu projede öğrencilere müfredat kaygısı yaşamadan, Matematiğin günlük yaşamımızda hemen hemen her alanda karşımıza çıktığını yapacakları atölye çalışmaları ile hissettirip, keşfettirecekler.

Matematiğin yaşamdan bağımsız bir bilim dalı olmadığını, eğlenceli etkinliklerle öğrencilere sunacaklar.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Isparta Eğirdir Mustafa Çetinkaya İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)