Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yoktur!
Cizre Rehberlik ve Araştırma Merkezi Öncülüğünde hazırlanan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı öğrencisiyle, öğretmeniyle, velisiyle büyük bir coşku içinde gerçekleştirildi. Cizre Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen programa öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Cizre Kaymakamı Faik ARICAN konuşmasında şunları dile getirdi:
“1992 yılında Birleşmiş Milletlerin aldığı kararla 3 Aralık, Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilerek tüm engellilerin topluma kazandırılması, haklarının eşit ve tam ölçüyle sağlanması amaçlanmıştır.
.
Toplumda söz sahibi olmak, istediği yere kolayca ulaşabilmek ve her türlü meslek alanlarında çalışabilmek bir ayrıcalık değil haktır. Engelli bireylerimiz bu hak ve özgürlüklere ulaşmada sorun yaşıyorsa sorunun toplumun kalan kısmında bizlerde olduğunu bilmeliyiz.
Cizre Kaymakamı Faik ARICAN konuşmasının ardından öğrencilerimiz tarafından sergilenen “ ” halk oyunları izleyicilerin temposu, öğrencilerin neşesi ile renklendi.
Kuruml öğretmenleri ve öğrencilerle beraber gerçekleştirilen manken grubunun gösterisi coşkuyla izlendi. Yerel sanatçı Mesut CIZİRİ nin şarkıları ile program sona eren programda çocuklarımızın yaşamdan beklentisi özetle şuydu:
HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN ENGEL YOKTUR!
Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.



















