Hayat Boyu Öğrenme Tv Yayında.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi genel, mesleki ve teknik konuları içeren bir eğitim platformu olan HBÖ Tv yayın hayatına başladı.

Devamı>>>

Hayat Boyu Öğrenme Televizyonu https://heryerdeogrenme.meb.gov.tr/tv/

 

 

Milli Eğitim Bakanımız Nabi AVCI´nın Hayat Boyu Öğrenme Televizyonu ile ilgili yazısı:(dosyalar/2015_01/08112943_hbo.pdf)

Hayat Boyu Öğrenme Televizyonu (HBÖTV)

Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan bilişim teknolojilerini kullanarak ve diğer resmi ve özel sosyal ortaklar ile beraberce Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi genel, mesleki ve teknik konuları içeren bir eğitim platformudur.

Bu platformun amacı; HBÖTV, yaygın eğitimde kullanılan modüler programları kullanarak, farklı alanlarda da sosyal ortaklarla işbirliği yaparak, eğitimlerden yararlanmak isteyenlerin ilgi ve isteklerini göz önünde bulundurarak, seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler hazırlamaktır.İhtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlayarak kişilerin hizmetine sunmaktır.

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü programlarını ve içeriklerini paylaşmaya gönüllü resmi ve özel eğitim kurumları tarafından hazırlanan pek çok dijital kaynak HBÖTV’de yayınlanırken öğretmen ve kursiyerler/öğrenciler de ürettikleri içerikleri sunma imkânı bulabileceklerdir. HBÖTV oluşturulan kaynak havuzu sayesinde öğrenmeye hevesli herkesin kullanımına sunulmuş olacaktır. Bu da eğitimin kapılarını bütün insanlara açıp kişinin kendine has öğrenme yolunu bulacağı ve bunu yaşantısına yansıtabileceği bir zemin sağlayacaktır.

Kısacası bilgiyi öğrenmek isteyen kişilerin vazgeçemeyeceği bir eğitim platformu olacaktır. Ayrıca kursiyerler/öğrenciler HBÖTV çatısında buluşunca Türkiye’nin her bir köşesinden platforma ulaştırılan bilgiler paylaşılacak ve paylaşıldıkça da çoğalacaktır. Böylece kurumların ve kurumlarda çalışan kişilerin ekip çalışmasının önemini bir kez daha anlamaları sağlanacaktır. Böylece, bilginin herkesin ulaşabileceği bir hale gelmesi ve öğrenilen bilgilerin hayata geçirilmesi daha da kolaylaşacaktır. Bu da yaparak ve yaşayarak bilgi üretebilen, üretilen bilgiyi ekonomik bir değer haline getiren bir yapının oluşmasına sebep olacaktır. .

Ayrıca HBÖTV´yi takip ederek kendilerine has eğitim ortamları oluşturulan kişiler, verilen eğitimlerin iyileşmesine ve kalitesine katkıda bulunabilecektir. Öğrenmenin bireysel olduğundan yola çıkarak zaman ve yer kavramı olmadan eğitim almaları sağlanacaktır. Böylece, toplum olarak eğitim bütün paydaşların sorumluluğunda olacak, katkılarımızla büyüyecek ve kendi geleceğimizi şekillendirme imkânını değerlendirmiş olacağız.

Bütün bu özellikleriyle HBÖTV’i kendisine bağlı kurumlarla işbirliği yaparak eğitim fırsatını kursiyerlerimize/öğrencilerimize ve dünyaya sunmaya adaydır.

Hayat Boyu Öğrenme kavramını içselleştiren HBÖTV;

· Farklı, zengin ve eğitici içerikler sunmak,

· Bilişim kültürünü yaygınlaştırarak eğitimde kullanılmasını sağlamak,

· Kişilerin ilgi ve ihtiyaçlarına cevap vermek,

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Manyas Akçaova Ortaokulu

Kaynak:https://akcaovaoo.meb.k12.tr/icerikler/hayat-boyu-ogrenme-tv-yayinda_1580303.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)