"Hayallerinden Hayatlarına Kadınlarımız" (Our Woman From Dreams To Lives)

Zeynep TUTUK  rehberliğinde,9. ve 10. sınıf öğrencilerimizden oluşan Türkiye, Romanya ve Polonya ortaklı "Hayallerinden Hayatlarına Kadınlarımız" eTwinning proje ekibi Ocak ayında başladıkları etkinliklerini Mayıs ayında tamamladı.

Proje ortakları Balıkesir/Bandırma Hafsa Sultan MTAL,Balıkesir/Edremit Edremit AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu,Tokat/Zile Nene Hatun MTAL,Konya/Ereğli Ereğli Atatürk Anadolu Lisesi,İstanbul/Çekmeköy Nesrin Uçmaklıoğlu MTAL,Manisa-Soma /Soma Anadolu İHL,Kırıkkale/Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesi, Romanya/Timişora Palatul Copiilor Timişora, Polonya/SosnowiecCentrum Ksztolceninq Zawodowegoi Ustawichznego okulları ile uyumlu şekilde çalışarak projede son aşamaya geldiler.

Öğrenciler hem tarihteki hem de günümüzdeki başarılı kadınların hikâyelerine tanıklık ettiler, bir kadının neleri başarabileceğinin farkına vardılar, kendi hayallerini kurmaya başladılar.   Öğrenciler, her ay farklı web.2 araçlarını kullanarak kadının toplum üzerinde ne kadar güzel değişikliklere sebep olabileceğini kanıtladılar.Öğrenciler bu projeyle empati kurma, işbirliği yapma, kendini ifade etme, problem çözme, fikirlere saygılı olma becerilerini kazandılar.Final çalışmaları için öğrenciler proje  değerlendirmelerini video olarak paylaştılar. Projenin etkinliklerinin yer aldığı e-dergi ve sanal müze oluşturuldu.Öğrencilere  projede gösterdikleri üstün gayretlerinden dolayı başarı belgesi verildi.

Proje sırasında yapılan tüm çalışmaların derlendiği tanıtım videosu: https://www.youtube.com/watch?v=sga980DCwss

Proje çalışmalarının sergilendiği sanal müze: https://www.emaze.com/@AOQRICCCZ/proje-serg 

Proje çalışmalarının yer aldığı e-dergi: https://madmagz.com/magazine/1906513 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Niğde Çamardı Çamardı 75. Yıl Şehit Üsteğmen Murat Erdem Çok Programlı Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)