Hatimler Okuduk

Osman DEMİR ile okuduğu hatim hakkında mülakat yaptık.

Mübarek Ramazan Ayı'nda Kur'ân Kerîm okumak sünnettir. Kuran ayında kuran okumaya gayret ettik. Talebelerimizden Osman DEMİR geçen sene yaptığı gibi bu sene de hatim yaptı. Bu sene arapça hatimin yanında mealini de hatmetti. Kendisini gayretlendiren meslek hocamız Rabia Saniye KARCI hocamıza da teşekkür ediyoruz. Ramazan Bayram'ından sonra Musab YEMENOĞLU olarak Osman'la Kuran ve okuduğu meali hakkında mülakat yaptık. Sınıfca kendisini dinledik faydalandık. Konuşmamız şu şekildeydi:

- Kuran'ı nasıl öğrendin?

- Bizim Camimiz'in hocasından. İlk başlarda Cami'de çok şımarıyoruz diye bizlere kızıyordu. Sonra imam beni karşısına alıp sen artık camiye gelme, sen ne yaptığını bilmiyorsun manasında sarsıcı bir konuşma yapınca aklım başıma geldi.

- İlk hatimini ne zaman yaptın ?

- Annem vefat etmişler için okur musun dedi küçüktüm okudum.

- Hatim ne kadar sürdü ?

- Ramazan'dan önce başladım. Ramazan'ın 20'si gibi bitmişti ama Kadir Gecesini bekledim. Kadir Gecesi tamamladım. Cami'de çikolata dağıttım. Oturdum arapça hatim duasını okudum. Sonra yaklaşık 1 saat dua türkçe dua ettim. Benden dua isteyen tüm hocalarımı, arkadaşlarımı ailemi söyledim.

- Nasıl okudun?

- Hocam her gün okumaya çalıştım. Vakit ayırdım. her gün 50, 60 sayfa okuyordum. Vaktinizden ayırır; bedelini öderseniz siz de yapabilirsiniz arkadaşlar. 

- Ne öğrendin ?

- Hocam valla ilk olarak en büyük günah 'ALLAH'a şirk koşmakmış.' Sonra peygamberlerin hayatı beni etkiledi.

- Peki Osman çok teşekkür ederiz. Devamını Rabbim'den niyaz ederim. Bizleri de duanda unutma.

- Ben teşekkür ederim hocam.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Kızılcahamam Kızılcahamam Toki Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)