Harezmi Modelinde Problem Netleşti

Harezmi Eğitim Modeli kapsamında çalışan öğrencilerimiz 6. haftada yıl boyunca üzerinde çalışacakları problem durumunu “Ahlaki Yozlaşma” olrak belirledi.

Harezmi Eğitim Modeli kapsamında çalışan öğrencilerimiz 6. haftada yıl boyunca üzerinde çalışacakları problem durumunu belirleyebildi. Öğrencilerimiz yıl boyunca “Ahlaki Yozlaşma” sorununu ele alacak.

Önceki hafta problem belirleme konusunda iki gruba ayrılan öğrencilerimiz 6. haftada aynı grubun üyeleri olarak tek tek fikirlerini dile getirdi. Çoğunluğu oluşturan 15 öğrencinin hemfikir olduğu “Ahlaki Yozlaşma” konusunun çalışılmasına, bu konunun “Zaman Yönetimi” konusundan daha kapsamlı olduğuna ve küresel bir sorun olarak tüm insanlığı tehdit ettiğine dikkat çekildi. 

“Ahlaki Yozlaşma” konusu için Hayatın İçinden Sorun (HiS) Cümlesi oluşturmaya çalışan öğrencilerimiz grup çalışmasıyla fikirlerini ifade etmeye çalıştı. Çizim yapan, slogan oluşturan, dörtlük yazan, seslendirme yapan öğrenci grupları HİS Cümlesi için bir taslak da belirledi. 

Ders sonunda öğrenciler tarafından 3N Değerlendirme Raporu, öğretmenler tarafından da Öz Değerlendirme Formu ile uygulama süreci değerlendirildi. 

7. haftada HİS Cümlesinin oluşturulması, problemin alt dallarına ayrılması ve logo çalışmasına başlanması öngörülüyor.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Sakarya Hendek Atike Hanım Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)