Hamdi Oral Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Avrupa Staj Serüveni

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sebebiyle Ocak 2022 itibarıyla başlatabildiğimiz hareketliliklerimizi, Aralık 2022 itibarıyla başarıyla tamamlamış olup katılım sertifikalarımızı almış bulunmaktayız.  Okulumuz, yürütmüş olduğu 3 adet Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği projesi ile İspanya(2), Hollanda, Avusturya(2) ve Çekya olmak üzere dört farklı ülkeye toplam 6 yurt dışı staj faaliyeti gerçekleştirmiştir. 

ERASMUS+ PROJELERİYLE AVRUPA'YA DOYDUK

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sebebiyle Ocak 2022 itibarıyla başlatabildiğimiz hareketliliklerimizi, Aralık 2022 itibarıyla başarıyla tamamlamış olup katılım sertifikalarımızı almış bulunmaktayız.

Okulumuz, yürütmüş olduğu 3 adet Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği projesi ile İspanya(2), Hollanda, Avusturya(2) ve Çekya olmak üzere dört farklı ülkeye toplam 6 yurt dışı staj faaliyeti gerçekleştirmiştir.

2019-1-TR01-KA102-066611 numaralı, "Yahyalı'dan Avrupa'ya Staj Yolculuğu" isimli projemizde Yiyecek İçecek Hizmetleri alanımızdan toplam 13 öğrencimiz, farklı tarihlerde İspanya'nın Malaga kentinde bulunanCreativosCocinarq S.L.U kurumunda "Elmalı ve Kirazlı Tarifler hazırlama" konusunda 10 gün staj görmüştür. Aynı projemizin Hollanda hareketliliğinde ise Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında öğrenim gören 10 öğrencimiz, "Okul Öncesi Eğitimde Teknoloji Kullanımı" konusunda Kind En School kurumunda on gün staj eğitimi almıştır.

2019-1-TR01-KA102-067004 numaralı, "Yatalak Hasta Bakımında Avrupa Modeli"isimli projemizde Hemşire Yardımcılığı alanımızdan 7 öğrencimiz, "Yatalak Hastaların Bakımı" konusunda Avusturya'da bulunan GruppenpraxisfürAllgemeinmedizin sağlık merkezinde on gün staj görmüştür. Sağlık Hizmetleri alanı Öğretmenlerimiz ise Çekya'nın başkenti Prag'da bulunan Střednízdravotnickáškola sağlık merkezinde yine on gün staj görmüştür.

2020-1-TR01-KA102-086300 numaralı "AB'de Özel Çocuklara Yaklaşım ve SPA Bakım Stajı" isimli projemizde Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanımızdan 6 öğrencimiz, Avusturya'nın başkenti Viyana'da bulunan KindergartenvereinWichtelmännchen çocuk yuvasında 15 gün staj görmüştür.

Bu süreçte toplamda 11 öğretmenimiz faaliyetlerimize refakatçi olarak katılmıştır.

Başta projelerimize sağlanan finansal destek hibeleri için, T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı'naolmak üzere, katılımları ve katılımlara teşvikleri için Öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Yahyalı Hamdi Oral Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)