Halk Eğitim Merkez Bünyesinde Açmayı Planladığımız Kurslar İçin Aşağıda Belirtilen Branşlardan Usta Öğreticilere İhtiyaç Duymaktayız.

İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ (İNİGİLİZCE A1 SEVİYESİ KURS  - İNGİLİZCE A2 SEVİYESİ KURS)

    * Öncelikli olarak yaygın eğitim kurumlarına İngilizce öğretmeni olarak atanmış öğretmenler.

    * Millî Eğitim Bakanlığı dışından görevlendirilecek öğretmenler için üniversite veya fakültelerin yabancı dil bölümlerinden İngilizce mezun olanlardan öğretmenlik formasyon bilgisine sahip olduğunu belgelendirenler.

     * Üniversite veya fakültelerin diğer bölümlerinden mezun olanlar için; a) Öğretmenlik formasyon bilgisine sahip olduğunu ve KPDS/ÜDS/YDS'den 80 ve üzeri puan aldığını veya ÖSYM tarafından "Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri" esas alınarak, diğer uluslararası sınavlarla KPDS/ÜDS/YDS'de 80 ve üzeri puana denk gelen İngilizce dil bilgisine sahip olduğunu belgelendirenler.

 

MÜZİK ÖĞRETMENİ ( BAĞLAMA - GİTAR KURSLARI ) 

 *Müzik öğretmeni olarak atananlar; öğretmen bulunamaması durumunda öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olanlar.

*Müzik Alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi, öğretim görevlileri.

* En az lise mezunu olup, en az 1 yıl (eğitim öğretim yılı) bağlama eğitimi aldığına veya bağlama eğitimi verdiğine ilişkin belgeye sahip olanlar.

*Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelge" ile Müzik Alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programları / fakülte mezunları.

 

 HALK OYUNLARI ( KAFKAS - HALAY ) 

Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye" göre, Beden Eğitimi veya Müzik alanları öğretmeni olarak atananlar.

* Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelge" ile Beden Eğitimi veya Müzik alanlarına kaynak teşkil eden yükseköğretim programları / fakülte mezunları.

* Beden Eğitimi veya Müzik alanlarına kaynak teşkil eden yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi, öğretim görevlileri.

* Üniversitelerin Konservatuvar alanlarının Halk Oyunları Bölümü mezunu olanlar.

*Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Antrenör Eğitim Talimatı'na göre en az 2. Kademe antrenör belgesine sahip olanlar.

 

DART

Beden Eğitimi alanları öğretmeni olarak atananlardan veya atanmamış olanlardan Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonundan veya Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Spor Eğitimi ve Araştırmaları Daire Başkanlığı tarafından verilen en az 2.Kademe antrenörlük belgesine sahip olanlar

* Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonundan veya Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Spor Eğitimi ve Araştırmaları Daire Başkanlığı tarafından verilen en az 2.Kademe antrenörlük belgesine sahip olanlar.

* En az lise mezunu olup Türkiye

*Bocce Bowling Dart Federasyonundan veya Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Spor Eğitimi ve Araştırmaları Daire Başkanlığı tarafından verilen en az 2.Kademe antrenörlük belgesine sahip olanlar.

 

 MASA TENİSİ

*Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye" göre Beden Eğitimi Alanı öğretmeni olarak atananlardan, Öğretim görevlisi olarak çalışanlar veya öğretmen olarak atanma vasfına sahip kişilerden Türkiye Masa Tenisi Federasyonu veya Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi tarafından verilen en az 2. Kademe Masa Tenisi Antrenörlük Belgesine sahip olanlar.

*En az lise mezunu olanlardan Türkiye Masa Tenisi Federasyonu veya Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi tarafından verilen en az 2. Kademe Masa Tenisi Antrenörlük Belgesine sahip olanlar.

 

BADMİNTON

* Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye" göre Beden Eğitimi Alanı öğretmeni olarak atananlardan ve kadrolu usta öğreticilerden, Atanmamış olsada öğretmenlik vasfını taşıyanlar ve öğretim görevlisi olarak bu alanda çalışanlardan Türkiye Badminton Federasyonu veya Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi tarafından verilen en az 2. Kademe Badminton antrenörlük belgesine sahip olanlar.

*  En az lise mezunu olanlardan Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesinden veya Türkiye Badminton Federasyonundan en az 2. Kademe Antrenörlük Belgesini almış olanlar.

 

 ARTİSTİK CİMNASTİK

Beden Eğitimi Alanı öğretmeni olarak atananlardan,  Öğretim görevlisi olarak çalışanlar veya öğretmen olarak atanma vasfına sahip kişilerden Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Spor Eğitim Dairesi Başkanlığı veya Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından verilen en az 2. Kademe antrenör belgesine sahip olanlar.

*En az lise mezunu olup, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Spor Eğitim Dairesi Başkanlığı ile Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından verilen en az 2. Kademe antrenör belgesine sahip olanlar.

 

 UYGULAMALI TİYATRO

Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye" göre, Eğlence Hizmetleri Alanı öğretmeni olarak atananlar; öğretmen bulunamaması durumunda bu alana öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olanlar.

* Eğlence Hizmetleri Alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi, öğretim görevlileri.

*Devlet Konservatuarlarının ve Güzel Sanat Akademilerinin

a) Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalından,

b) Tiyatro Ana Sanat Dalından,

c) Oyunculuk Ana Sanat Dalından,

d) Tiyatro Tarihi ve Teorisi Anabilim Dalından mezun olanlar.

* En az lise mezunu olup, en az 2 yıl (eğitim öğretim yılı) tiyatro eğitimi aldığına veya tiyatro eğitimi verdiğine ilişkin belgeye sahip olanlar.

*Lisans eğitimi sırasında en az 2 dönem tiyatro eğitimi aldığını belgelendirenler.

 

DİJİTAL FOTOĞRAFCILIK

Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları"na göre atanan; Fotoğraf alan öğretmenleri, Grafik ve Fotoğraf alan öğretmenleri, Gazetecilik alan öğretmenleri.

* Lisans eğitimini Gazetecilik ya da Fotoğraf alanında tamamlamış olanlardan öğretmenlik formasyonu belgesine sahip olanlar.

* Lisans eğitimini Gazetecilik ya da Fotoğraf alanında tamamlamış olanlar.

 


 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Iğdır Merkez Iğdır Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)