Halime Toros’un "asya’nın Kandilleri” Kitabının Okul Öğretmenlerimiz İle Okunup Değerlendirilmesi Yapıldı.

Halime TOROS’un "Asya’nın Kandilleri” kitabının okul öğretmenlerimiz ile okunup değerlendirilmesi yapıldı.

FAALİYET KONUSU:Halime TOROS’un Asya’nın Kandilleri” kitabının okul öğretmenleri ile okunup değerlendirilmesi

 

  Tavşanlı Devlet Ana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ile birlikte nisan ayı faaliyeti olarak  Halime TOROS’un Asya’nın Kandilleri ” kitabı okundu. Kitap  Öğretmenler Odasında  okul öğretmenleri ile birlikte değerlendirildi.Kitapla ilgili aşağıda yazılı olan tespitlerde bulunuldu.

 

TESPİTLER:

 

TRT ekranlarında yayınlanan 13 bölümden oluşan Türk dünyasının önemli isimleri hakkında bilgiler veren Asya’nın Kandilleri belgesinin metin yazarı Halime Toros, bu bilgilendirici belgeseli bir kitap haline getirmiştir.

Halime Toros’un Asya’nın Kandilleri eseri bir belgesel programının kitaplaştırılmış halidir. Halime Toros, TRT ekranlarında yayınlanan Asya’nın Kandilleri belgeselinin metin yazarlığı yapmaya başlayınca, belgeselde adları geçen Türk İslam alimleri hakkında geniş bir araştırma yapmıştır. Belgesi kitaplaştırarak eğitici, öğretici birçok bilginin yer aldığı bu eseri ortaya çıkarmıştır.

Halime Toros’un Asya’nın Kandilleri Eserinin Özeti

Halime Toros’un Asya’nın Kandilleri kitabında 13 İslam alimi hakkında birçok bilgilere yer verilmiştir. Kitabın ilk on üç bölümünde İslam alimlerinin hayat hikayesini okuyoruz. Kitabın kalan bölümlerinde ise Halime Toros’un Asya gezisini anlattığı bölümleri okuyoruz.

Halime Toros’un Asya’nın Kandilleri Eserindeki Asya Gezisinde Anlattığı Yerler

Orta Asya/Maveraünnehir, Semerkant, Buhara, Horasan, İran, Tebriz, Meraga, Isfahan, Meşhed, Tus, Nişabur, Afganistan

Halime Toros’un Asya’nın Kandilleri Eserinde Yer Alan İslam Alimleri

 

Harezmi, İmam Buhari, Farabi, Biruni, İbn Sina, Kaşgarlı Mahmut, Yusuf Has Hacip, Ahmet Yesevi, Abdülkadir Meragi, Uluğ Bey, Ali Kuşçu, AliŞir Nevai, Fuzuli

 

SONUÇ OLARAK:

 

Türk ve İslam alimlerinin kısa ve öz anlatıldığı bir eser. Bilim denildiğinde hepimizin aklına hemen Batı gelir. Peki batıya ilim ve bilim nereden gelmiştir? Sürekli batıya giderseniz doğuya varırsınız. Doğunun incileri olan bilginleri ve onların bilimsel çalışmalarının herkesin anlayacağı sadelikte anlatıldığı temel bir eser.

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kütahya Tavşanlı Tavşanlı Devlet Ana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)