Haberler

         MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Massachusetts Institute of Technology  (MIT) bünyesinde yer alan MIT Media Lab arasında yapılan iş birliğiyle "Learning Creative Learning (LCL) - Yaratıcı Öğrenmeyi Öğrenme" çevirim içi kursu Türkiye'deki öğretmenlerin faydalanabilmeleri için Türkçe olarak 28 Ekim 2019'da başlayacak.

Dünyanın dört bir yanından yenilikçi öğretmenlerle bağlantı kurmak ve MIT Media Lab Yaşam Boyu Anaokulu grubunun tasarım ilkelerini keşfederek çocukların yaratıcı düşünür olmalarına yardımcı olabilmek için Yaratıcı Öğrenmeyi Öğrenme (LCL) kursuna çocuklarla, öğrenmeyle ve yaratıcılıkla ilgilenen öğretmenler katılabilecek.

Yaratıcı Öğrenmeyi Öğrenme (LCL) nedir?

LCL, yaratıcı öğrenmeyi birlikte keşfeden eğitimcilerin ve tasarımcıların bir araya geldiği etkileşimli bir topluluktan oluşan kurstur. Altı hafta sürecek bu kursta; kursiyerler, yaratıcı öğrenmenin altında yatan bazı fikirleri keşfetme şansına sahip olurken aynı zamanda yaratıcı öğrenme gerçekleştirecek, fikirleri ve uygulamaları kendi işine ve hayatına dâhil etmek için meslektaşlarıyla çalışma ortamı elde edecek.

Yaratıcı Öğrenmeyi Öğrenme (LCL) kursuna nasıl kayıt olunur?

Kursa https://learn.media.mit.edu/lcl/ adresinden kayıt olunabilir.

Ayrıca kursiyerler; yaratıcı öğrenme ile ilgili fikirlerini ve deneyimlerini diğer katılımcılarla paylaşmak, tartışmak ve birbirlerinin çalışmalarını geliştirebilmek için dünya genelindeki LCL forumundan ve dil gruplarından Türkçe kategorisini seçerek paylaşımda bulunabilecek.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Amasya Taşova Taşova Süleyman Bursalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kaynak:https://tasovasml.meb.k12.tr/icerikler/haberler_8099795.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)