Güvenli İnternet Haftası

Güvenli İnternet Etkinlikleri kapsamında Okul Rehber Öğretmenlerimiz, okulumuz öğrenci ve velilerine; Güvenli İnternet Kullanımı, Bilinçli Teknoloji Kullanımı ve Siber Zorbalık konularında çevrimiçi sunum gerçekleştirdi. Öğrencilere, neden hayatın diğer alanlarında güvene ihtiyaç duyuyorsak, internetin kullanımında da aynı ihtiyacı hissetmeliyiz ve internetin güvenli olmayan alanlarından kendimizi korumalıyız diye uyarılarda bulundu.

Anne babalara ise; sanal dünyanın aynı zamanda; çocuk istismarcılarının, uyuşturucu bataklığının, sözde sağlık ürünleri simsarlarının, sapkın inanışların, terör propagandalarının, müstehcenliğin ve gençlerimizi kötü yola sürükleyen fuhuş tehlikesinin yuvalandığı bir çukur olduğunu ve tedbir alınmazsa bu tehlikelerin bütün bir toplumu tehdit etmeye ve çoğalmaya devam edeceğini belirtti.

Bu sebeple öncelikle çocukların ve gençlerin sonra da bütün bir toplumun internetten gelebilecek zararlı içerikleri filtreleyen, aynı zamanda ücretsiz de olan bir hizmet 2011 tarihinde başlatıldı: Güvenli İnternet Hizmeti.(https://www.guvenlinet.org.tr/) İnternette zararlı içeriklerle karşılaşmak istemeyen herkesin kullanabileceği önleyici bir hizmet. Bu da bir tedbirdir. Denemekte fayda var, ücretsiz olması ve istenildiğinde aktif istenildiğinde pasif yapılabilmesi de ayrıca bir avantaj.

Çalışmalarından dolayı Rehber öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

 

15 Temmuz Milli Birlik İlkokulu

Okul Yönetim Ekibi

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Meram 15 Temmuz Milli Birlik İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)