Günlerden 10 Kasım . . .

Saygı, Sevgi ve Özlemle Anıyoruz...


GÜNLERDEN 10 KASIM...
  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 tarihinde saat 9.05'te tüm çabalara rağmen çok sevdiği halkından ayrılmak zorunda kalır. Öldüğü andan itibaren, çok sevilen ismi ve hatırası, çok sevdiği halkının kalbinde yerini almıştır. O bir kumandan olarak birçok savaş kazanmış, bir lider olarak kitleleri etkilemiş, bir devlet adamı olarak başarılı bir yönetim sergilemiş ve bir devrimci olarak toplumun sosyal, kültürel, ekonomik, politik ve hukuki yapısını kökten değiştirmeyi başarmış; dünya tarihindeki en üstün şahsiyetlerden birisi olmuştur. Tarih onu Türk ulusunun en şerefli evlatları ve insanlığın en büyük liderleri arasında sayacaktır.

  "Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır."
Mustafa Kemal Atatürk

   Nilgün İsmet Akınalan İlkokulu olarak, Ulusumuzun Büyük Önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün sonsuzluğa göçünün 83. yıl dönümünde saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.
Ulu önder Atatürk'ün ölümünün 83. yılında okulumuzda düzenlenen anma töreninde tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve okul personelimiz hazır bulundu. Ulu Önderin vefat saati olan 9.05'de çalan siren sesleri ile birlikte iki dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okundu. Onu bir kez daha saygı, sevgi ve özlemle andık.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gaziantep Şehitkamil Nilgün - İsmet Akınalan İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)