Günebakan İle Metek Beceri Yarışmasındayız

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında, gelişimini kutlamak adına, mesleki ve teknik anadolu liseleri öğrencileri bir kez daha becerilerini sergilemeye ve “Okulum Mesleğim, Eğitimim Geleceğim” diyerek Türkiye’nin üreten, gelişen yüzü olduklarını göstermeye hazırlanıyor. Avrupa Parlementosu’nun 2023’ü Avrupa Beceri Yılı ilan etmesiyle birleşen bu özel yıl, Türkiye’nin genç yeteneklerini uluslararası bir platformda bir araya getiriyor.

 

Meslek liseleri, profesyonel beceri geliştirmenin anahtar kaynağı olarak öne çıkıyor. Bu özel yarışma, öğrencilerin sadece okul sıralarında değil, aynı zamanda hayatın içinde karşılaştıkları sorunlara çözümler üretebilecekleri bir arenayı işaret ediyor. “Okulum Mesleğim, Eğitimim Geleceğim” ilkesiyle yola çıkan öğrenciler, eğitim aldıkları alanda, çalışma alanlarından ilham alacaklar ve kendi belirledikleri bir sorunu çözmek için projeler

 

Okulumuz Elektrik Elektronik Teknolojisi alanı öğretmeni Ali Emre ŞAFAK'ın danışmanlığını ve koordinatörlüğünü yaptığı Kabına Sığamayanlar grubu, yaptıkları Günebakan projesi ile okulumuzu uluslararası yarışmada temsil ediyorlar. Yaptıkları proje ile, sabit olarak güney yönüne bakan Fotovoltaik panellerin güneşin doğuş ve batış vakitlerinde güneş ışınlarını dik açı ile almalarını sağlayan, güneşe dönen sistem ile yaklaşık %30 daha fazla elektrik elde etmişlerdir. Kendilerine teşekkür ederek, yarışmada başarılar diliyoruz.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Denizli Merkezefendi İş Adamları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)