Göster Kendini

GÖSTER KENDİNİ BİGEP Projesi

Proje /Etkinliğini Düzenleyen: Bigadiç Cumhuriyet Ortaokulu Müdürlüğü

     Proje /Etkinliğin Adı: GÖSTER KENDİNİ

     Projenin Hedef Kitlesi: 5,6,7,8. Sınıflar Ortaokul Öğrencileri

Açıklama: İnternet ve özellikle sosyal ağ sitelerinin günümüz insanın hayatında ne denli önemli bir yere sahip olduğu aşikardır. Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da teknolojinin sunduğu bu olanaklardan yararlanmak gereklidir. Özellikle yeni neslin sosyal ağ sitelerine olan ilgisini eğitim lehine kullanabilecek bir ortam hazırlanmalı ve bu sitelerde boşa giden zamanda değerlendirilmelidir. Bu noktada yatırım yapılması gereken en önemli bireyler öğrencilerin kendisidir. İnternet her gün üzerine yenisi eklenen imkanlarıyla birlikte hali hazırda eğitim alanında sıklıkla başvurulan bir araç olmuştur. Sosyal ağ siteleri sayesinde belirli bir konuda araştırma yapmak soru sormak ve konuya katkı yapabilmek son derece kolaylaşmıştır.

Özellikle Facebook gibi sosyal medya araçlarının inanılmaz bir hızla yaygınlaşması ve çok kısa sürelerde milyonlara ulaştığı söylemek mümkündür.

Bu etkili sosyal medya araçlarını kullanarak öğrencilerimizin yaptıkları çeşitli deney ve etkinlikleri daha etkili bir şekilde sunmaları daha fazla öğrenciye ulaşmasını, öğrencilerimizin yaptıkları çalışmaları dijital bir ortamda sergileyerek kaybolmadan uzun yıllarca Fen deneylerini sevdirerek çalışmalarını geliştirme imkânı sağlamaktır.

 

Projenin Hedefleri:

·         Öğrencilerimizin Fen deneylerine olan ilgilerini sosyal ağ kullanarak arttırmayı sağlamak. Öğrencilerimizin yaptıkları etkinlik ve deneyleri, Facebook sayfamız:

(Fen ve Teknoloji-Ö.S ) facebook sayfamızda müfredata uygun konuların paylaşılmasını sağlamak

·         Yapılan etkinlik ve deneylerin sergileyebilecekleri bir dijital alan yaratmak.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Bigadiç Cumhuriyet Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)