Görele Öğretmenevi ve Aso Müdürlüğü Dys´ye Geçti.

Görele Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü 15 Şubat 2016 tarihinden itibaren Doküman Yönetim Sistemini (DYS) kullanmaya başladı.

Görele Öğretmenevi ve ASO Müdürü Mehmet İNCİRKUŞ; "Doküman Yönetim Sistemi, dokümanların elektronik ortamda oluşturulmasını, izlenmesini, dağıtılmasını sağlayan; bize ve çalıştığımız kuruma kolaylık ve belge güvenliği sağlayan sistemler bütünüdür. Diğer bir ifadeyle; doküman yönetim sistemi, iş süreçlerini kısaltmak ve istenilen dokümanlara hızlı erişebilmek için Bakanlığımızın talimatıyla uygulamaya konulmuş bir devlet projesidir.

Bu sistem daha önce  il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından kullanılmaya başlanmıştı. Projenin son aşamasında okullar da sisteme dahil edilmiştir.

Sistemin kullanılabilmesi  için Müdürlüğümüzün internet  hattı yenilenmiş ve bilgisayarlara gerekli program ve dokümanlarla birlikte donanımlarda yüklenmiştir.

 

Doküman Yönetim Sisteminde kullanıcılar, evrakları e-imza ile imzalayacak, Bakanlık Teşkilatı, 81 İl Valiliği ve 81 İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile yazışmalar elektronik ortamda yapılacaktır. Sistemin kullanılması ile müdürlüklerin iş yükü hafifleyecek, kağıt ve zamandan ciddi anlamda tasarruf edilerek işlemler daha kısa zamanda, daha hızlı gerçekleştirilecektir" dedi. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Giresun Görele Görele Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)