Gezegenimiz İçin El Ele Projesi Tanıtım Videosu (E - Twinning)

Trabzon/Ortahisar ilçesiAydınlıkevler İmam Hatip ortaokulu  öğretmenleri eTwinning projeleri ile derslerini proje tabanlı öğrenme yöntemini kullanarak eğitim-öğretim faaliyetlerini gerçekleştiriyor.

 "Gezegenimiz İçin El Ele" isimli eTwinning projesi ilçemizden Aydınlıkevler İmam Hatip Ortaokulu öğretmenlerinden Sosyal Bilgiler Öğretmeni Semra KUM, Matematik Öğretmeni Nebahat ERTEM, Matematik Öğretmeni Gökçe EKİNCİ, Görsel Sanatlar Öğretmeni Ayşegül ERTUNGA işbirliği ile yürütülmektedir.

 

Projenin amacı, çevre bilincini ve sürdürülebilirlik kavramını öğrencilere öğretmektir. Bunun yanı sıra öğrencilerden;
-yeni ve geleneksel araçlarla kendi materyallerini üretmeleri,
- çevreye karşı daha saygılı ve duyarlı olmak,
- özgüven kazanımı sağlamak,
-bireysel ve grup çalışmalarında yer almak,
-teknolojiyi kullanmak,
-İşbirliği ile çalışmayı öğrenmek,
-projede öğrendiklerini gerçek yaşamla ilişkilendirmek,
-iletişim becerilerini geliştirmek,
gibi kavramları gerçekleştirmektir.

 

Bu amaçlar doğrultusunda karışık okul takımları proje sürecinde kurulmuş, farklı okullardan öğrenciler birlikte çalışma fırsatı bulmuşlardır. Takım çalışmalarında öğrenciler sürdürülebilirlik ve çevre bilincini oluşturmak amacıyla birlikte bir hikaye ürettiler ve bunu e-kitap haline getirdiler. Başka bir grup ise akrostiş çalışması yaparak "Gezegenimiz İçin El Ele Verelim" baş harflerini kullanarak sloganlar oluşturdular ve resimler çizdiler. Diğer grup ise öğrencilerin gerçek yaşamlarında uyguladıkları,sürdürülebilir bir dünya için yaptıklarını (ağaç dikmek, bitkileri sulamak, geri dönüşüm, enerji ve su tasarrufu yapmak) kayıt altına alarak videolar çektiler ve bu videolardan kısa bir film oluşturuldu. Öğrencilerimiz bu çalışmaları gerçekleştirirken teknolojik araçları ve web 2.0 araçlarını kullanma fırsatları oldu.

Çevrim içi toplantılarla ve twinspace mesajlaşma yöntemleriyle iletişim kurdular ve proje faaliyetlerini yürüttüler. Öğrenciler bu proje sayesinde sürdürülebilirlik kavramını ve çevreyi koruma bilincini elde ettiler. Proje başında hedeflenen 21.yy becerileri (kritik düşünme, problem çözme, eleştirel düşünme, yaratıcılık ve analitik düşünme) öğrencilerde gelişme gösterdiği gözlemlenmiştir.

 

 

Tanıtım Videosu İçin Tıklayınız: meb_iys_dosyalar/61/19/760391/dosyalar/2022_04/27154004_WhatsApp-Video-2022-04-26-at-16.53.37.mp4


Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Trabzon Ortahisar Aydınlıkevler İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)