Gençler ve Gönüllüler Yarışıyor

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından, 27-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Kastamonu Yolkonak Gençlik Kampında lise, üniversite öğrencileri ve gönüllülerin katılımı ile ''Gençler ve Gönüllüler Yarışıyor'' adlı bir etkinlik düzenlenecektir.

Bu kapsamda, ülkemiz genelinde resmî ve özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören lise hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik "Afetlerde Gönüllülük" konusunda resim yarışması, "Afetler" konusunda kompozisyon yarışması düzenlenecektir.

Düzenlenen yarışma süreçlerinin Ek'te sunulan şartname doğrultusunda, İl Millî Eğitim Müdürlüklerinde İl İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi (İl İSGB) ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerinde ise İlçe İş Sağlığı ve Güvenliği Bürosu (İlçe İSG Bürosu) koordinesinde yürütülmektedir.

Söz konusu etkinliğin gönüllülük esasına göre düzenlenmiş olup yarışmaya katılacak olan eserlerin 21 Nisan 2022 mesai bitimine kadar Okul Müdürlüğüne elden teslim edilmesi gerekiyor.

ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARASINDA

RESİM VE KOMPOZİSYON YAZMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

Yarışma

Türü

Madde 5- Resim ve kompozisyon yarışmasıdır.

Yarışmanın Konusu

Madde 6- Gençler ve gönüllüler yarışıyor etkinliği kapsamında ortaöğretim öğrencileri arasında, resim yarışması "Afetlerde Gönüllülük" konusunda, kompozisyon yarışması da "Afetler" konusunda düzenlenecektir.

Yarışmaya katılacaklar

Madde 7- Yarışmaya Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel tüm ortaöğretim okulları öğrencileri katılacaktır. 

Yarışmaya Katılım Şartı;

·           Yarışmaya katılacak 15 yaşını doldurmuş öğrencilerin AFAD gönüllüsü olması ve Zorunlu online eğitimi (Birey ve Aileler için Afet Bilinci Eğitimi) tamamlamalarıgerekmektedir.

·           18 yaşından küçük olan öğrencilerin yarışmaya ve etkinliğe katılabilmesi için velilerinden onay alması gerekmektedir.

·           Yarışmaya katılacak öğrenciler ile okullar, resim ve kompozisyon yarışmasının birine veya ikisine birlikte katılabilir.

·           Yarışmaya katılacak öğrencilerin afete hazırlık kulübü üyesi olması gerekmektedir.

Eserde aranacak şartlar

Madde-8- Resim ve kompozisyon yarışmalarına katılacaklarda aşağıdaki şartlar aranacaktır:

Resim yarışmasında;

·           Resim yarışmasında "Afetlerde Gönüllülük"konusu işlenirken, "afet öncesinde, afet esnasında ve afet sonrasında ihtiyaç duyulan alanlarda (sağlık, beslenme, psikososyal destek, barınma, arama kurtarma, vb.)" konuları da işlenecek şekilde çizilecektir.

·           Katılımcılar kendi anlatım biçimlerine uygun her türlü tekniği ve malzemeyi kullanmakta serbesttir.

·           Yarışmaya katılan resimlerin, daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış ve herhangi bir yerde yayımlanmamış/sergilenmemiş olup özgün bir çalışma olması gerekmektedir.

·           Resimler 35x50 mm boyutunda resim kâğıdına kuru boya, kara kalem ve pastel boya ile yapılmalıdır.

·           Yarışmacılar eserleri paspartusuz, kıvrılmadan, katlanmadan, düzgün bir şekilde göndermesi gerekmektedir.

·           Yarışmaya katılacak öğrenciler, ek'te yer alan öğrenci adı-soyadı, okulu, sınıfı, adres ve telefon bilgilerinin yer aldığı "Katılım Formu ve Taahhütname" yi doldurarak imzalayacaklardır.

·           "Etiket (Tablo -1)" doldurularak resimlerin arkasına yapıştırılmak zorundadır.

·           Yarışmaya gönderilecek eserlerin ön yüzüne hiçbir bilgi yazılmayacaktır. Arka yüzünde etiket olmayan eserler ise kabul edilmeyecektir.

·           Belirlenen şartları taşımayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

·           Yarışmaya katılan eserler iade edilmeyecektir.

·           Her öğrenci, yarışmaya bir (1) eserle katılabilecektir.

·           Tahrip olmuş eserler kabul edilmeyecektir.

·           Teslim tarihinden sonra ilgili birime ulaşan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

·           Eserlerin postadan kaynaklı zararlarından ve gecikmesinden değerlendirme komisyonları sorumlu değildir.

·           Eserlerin değerlendirilmesi şartnamede yer alan Tablo -3 'e göre il, ilçe, bölge ve ulusal seviyede oluşturulacak komisyonlar tarafından değerlendirilecektir.

Kompozisyon yarışmasında;

·           Kompozisyon yarışmasında  "Afetler" konusu işlenirken, "zararları azaltma, hazırlık, olay sırasında yapılacak müdahale ve olay sonrasında gerçekleştirilecek iyileştirmeler ile ilgili çalışmalar" sorularına da cevap teşkil edecek şekilde yazılacaktır.

·           Özgün, Türkçenin dil ve söyleyiş kurallarına uygun olacaktır.

·           1.200 kelimeyi geçmeyecektir.

·           Bilgisayarda Word formatında, A4 boyundaki kâğıda, Times New Roman yazı tipi ile 12 punto ve 1,5 satır aralıklı olarak yazılacaktır.

·           Yarışmaya katılacak öğrenciler, ek'te yer alan öğrenci adı-soyadı, okulu, sınıfı, adres ve telefon bilgilerinin yer aldığı "Katılım Formu ve Taahhütname" yi doldurarak imzalayacaklardır.

·           "Etiket (Tablo -1)" doldurularak kompozisyon metnine zımbalanmak zorundadır.

·           Belirlenen şartları taşımayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

·           Yarışmaya katılan eserler iade edilmeyecektir.

·           Her öğrenci, yarışmaya bir (1) eserle katılabilecektir.

·           Tahrip olmuş eserler kabul edilmeyecektir.

·           Teslim tarihinden sonra ilgili birime ulaşan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

·           Eserlerin postadan kaynaklı zararlarından ve gecikmesinden değerlendirme komisyonları sorumlu değildir.

·           Eserlerin değerlendirilmesi şartnamede yer alan Tablo -2 'ye göre il, ilçe, bölge ve ulusal seviyede oluşturulacak komisyonlar tarafından değerlendirilecektir.

 

Madde 9- Değerlendirme basamakları aşağıdaki şekildedir:

Birinci Basamak

a) Resimler ve kompozisyonlar, öncelikle okullarda ilgili Müdür Yardımcısının koordinesinde, alan öğretmeninin başkanlığında en az 3 (üç) öğretmenin iştirak edeceği bir komisyonca incelenir ve değerlendirilir. Bu inceleme ve değerlendirmelerde şartnameye uymayan eserler elenir. Alan öğretmeninin olmadığı okullardaki inceleme, değerlendirme ve eleme okul idaresi tarafından görevlendirilecek diğer öğretmenlerce yapılabilir.

b) Okul Değerlendirme Komisyonunca belirlenen 1 (bir) kompozisyon ve 1 (bir) resim; İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerine gönderilir.

İkinci Basamak

a) İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerine gönderilen resimler, İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerinde İlçe İş Sağlığı ve Güvenliği Bürosu (İlçe İSG Büro) koordinesinde kurulacak, en az 3 (üç) alan öğretmeninden oluşturulacak bir komisyonca incelenir ve değerlendirilir.

b) İlçe Değerlendirme Komisyonunca belirlenen 1 (bir) kompozisyon ve 1 (bir) resim; İl Millî Eğitim Müdürlüklerine gönderilir.

Üçüncü Basamak

a) İl Millî Eğitim Müdürlüklerine gönderilen resimler, İl Millî Eğitim Müdürlüklerinde; İl İşyeriSağlıkveGüvenlikBirimi(İl İSGB) koordinesinde kurulacak en az 3 (üç) alan öğretmeninden oluşturulacak bir komisyonca incelenir ve değerlendirilir.

b) İl Değerlendirme Komisyonu tarafından belirlenen, şartname esaslarına uygun 1 (bir) kompozisyon ve 1 (bir) resim; Bölgelerden sorumlu koordinatör İl Millî Eğitim Müdürlüklerine gönderilir.

Dördüncü Basamak

a) Bölgelerden sorumlu koordinatör İl Millî Eğitim Müdürlüklerine gönderilen resimler, İl Millî Eğitim Müdürlüklerinde İl İSGB koordinesinde kurulacak, koordinatör İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden 1 (bir) şube müdürü ile İl Millî Eğitim Müdürlüğünün belirleyeceği en az 4 (dört) alan öğretmeninden oluşturulacak bir değerlendirme komisyonunca incelenir ve değerlendirilir.

b) Bölgelerden sorumlu koordinatör İl Değerlendirme Komisyonu tarafından belirlenen, şartname esaslarına uygun dereceye giren ilk 3 (üç) kompozisyon ve 3 (üç) resim; ulusal seviyede değerlendirme komisyonuna teslim edilmek üzere Bakanlığımız Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanlığına gönderilir.

c) Dereceye giren yarışmacıların belirlenmesi ile ulaşım ve konaklamalarının organize edilebilmesi için dereceye giren yarışmacı bilgilerinin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına bildirilmesi gerekmektedir.

Beşinci Basamak

a) Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanlığına gönderilen resimler ve kompozisyonlar, ulusal seviyede oluşturulacak değerlendirme komisyonuna teslim edilecektir. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından, 2 (iki) uzman ile İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanlığının belirleyeceği 2 (iki) uzman en az 3 (üç) alan öğretmeninden oluşturulacak bir değerlendirme komisyonunca incelenir ve değerlendirilir.

b) Bölgesel seviyede birinci olan eserler 27-29 Mayıs 2022 tarihinde düzenlenecek olan etkinlikte ulusal seviyede oluşturulacak değerlendirme komisyonunca değerlendirilecek olup 29 Mayıs 2022 tarihinde dereceye giren yarışmacılar açıklanarak düzenlenecek törenle hediyeleri takdim edilecektir.

Yarışma Takvimi:

Eserlerin okul müdürlüklerine teslimi

15.04.2022

Okul tarafından seçilen bir eserin İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne gönderilmesi

22.04.2022

İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından seçilen bir eserin İl Millî Eğitim Müdürlüğüne gönderilmesi

29.04.2022

İl Millî Eğitim Müdürlüğünde birinci olan eserin kendi bölgesinden sorumlu il millî eğitim müdürlüklerine gönderilmesi

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bolu Gerede Gerede Hacı Sadık Öztosun Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)