Genç Yazarlar Geliyor Projemizin Ortak Ürünü Tamamlandı

                          

GÜZEL GÜNLER GÖRECEK ORMAN

              Aynı masallardaki gibi bir güzelliğe sahip olan ormanımız birçok canlıya ev sahipliği yaptığı gibi eşi benzeri bulunmayan bir güzelliğe sahipmiş.Güzel ağaçlar,şirin bir nehir,masmavi gökyüzü ormanımızın güzellikleriymiş.( Buse OKUYANLI-Mehmet KORKUTAL) Yağmur bile hızlı yağmaya korkar,rüzgarın ise " aman bir dal kırarım" diye ödü koparmış.Kimsenin yanlışlıkla da olsa ormanımıza zarar vermeye hiç mi hiç niyeti yokmuş.(Ali Türkay SAKIZLIK-Mehmet KORKUTAL).

             Her ormanın bir kralı olduğu gibi bizim de ormanımızın heybetli mi heybetli bir kralı varmış.Kralımız çok genç bir aslanmış.Orman da yaşayan diğer hayvanları korur ,kollar bir sıkıntıları var mı yok mu diye hep sorarmış.Ormanı denetlemeye çıktığında en çok temizliğe dikkat edermiş3.(Cengiz K-İbrahim SARITAŞ).Temizlik en çok dikkat ettiği durummuş.Ailesinden aldığı terbiyeyi ormanda yaşayan diğer hayvanlara da öğretmeyi bir görev bildiğinden temizliğin sağlık için çok önemli olduğunu sürekli söyler dururmuş.(Naim S.-İbrahim SARITAŞ).Her şey ormanımıza gelen leylekle bir anda değişivermiş.Orman sakinleri özellikle baykuş ve güvercinler yeni gelen bu yabancıyla hemen dost olmuşlar.Anlayışlı güler yüzlü olan leylek bir anda ormanımızın sevilen bir sakini oluvermiş.   ( Erva İ-İbrahim SARITAŞ).Güvercinler ve Baykuş yuvalarının yanına hemen bir yuva yapıp onu leyleğe hediye etmişler ve leylekle komşu olmuşlar.Leylek güzel bir komşuymuş,ama yuvasını hiç mi hiç temizlemiyormuş.En sonunda bu durum kralın kulağına gitmiş.(Hikmet Efe k-İbrahim SARITAŞ)

        Genç kralımız ön yargılı davranmak istemediği için önce güvercinlere ve baykuşa, leyleğin yuvasını temiz tutup tutmadığını sormuş. Güvercinler ve baykuş leyleğin çok iyi bir komşu olduğunu fakat yuvasını temiz tutmadığını söylemişler.       (AYŞE NAZ A - GÜLÇİN ARSLAN) Aslan kralımız güvercinlere ve baykuşa "Temizliğin ne kadar önemli olduğunu leyleğe anlatmadınız mı?" diye sormuş. Baykuş ise "Leylek komşumuz ormana gelir gelmez kendisine, özellikle sizin temizliğe ne kadar çok önem verdiğinizden bahsettik." demiş üzgün bir sesle.(İDRİS B - GÜLÇİN ARSLAN) Güvercinler de baykuşun sözlerini doğrulamışlar. Ancak güvercinler için bu durum çok da önemli değilmiş. Çünkü onlar, durmadan leyleğin çok anlayışlı ve güler yüzlü olduğundan bahsediyorlarmış hep bir ağızdan. (AYŞE T - GÜLÇİN ARSLAN)  Genç kral,baykuş ve güvercinin bu durumunu görünce onlara ''Haklısınız güler yüzlü ve anlayışlı olmak çok önemli.Ama temizlik de sağlığımız için çok önemli. Bu yüzden sizlerden leyleği kırmadan bu durumu nasıl düzeltebileceğimizle ilgi fikir istiyorum.'' demiş.  (OSMAN EMİR Ş.- SEDA SEVİNÇ)Bunu düşünüp sonra tekrar konuşmak üzere ayrıldıklarında leylekle karşılaşmışlar.Leylek ,baykuş ve güvercinleri yuvasına davet etmiş , bir de onlara yaptığı kurabiyelerden ikram etmiş (ZEYNEP Ö. - SEDA SEVİNÇ  Bunları bir güzel mideye indiren güvercinler ve baykuş bir süre sonra hastalanmışlar. Bu hastalıklarının sebebini çok düşünmelerine gerek kalmamış, yedikleri kurabiyenin buna sebep olduğunu anlamışlar.  (ÖZGEN T. -  SEDA SEVİNÇ ).

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Akşehir Atatürk Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)