"Gelişim İçin Fırsat Eşitliği Projesi" Okulumuz Eğitim Faaliyetlerine Katma Değer Katacak

"GELİŞİM İÇİN FIRSAT EŞİTLİĞİ PROJESİ" İlçemiz Eğitim Faaliyetlerine Katma Değer Katacak

Güçlü yarınlar için 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda çocuklarımızın ilgi, yetenek ve mizaçlarına yönelik gelişimleri için Bakanlığımıza bağlı pilot uygulama için belirlenmiş okullarda kurulacak Tasarım Beceri Atölyeleri 21. yüzyıl becerileri, yükseköğretim alanları ile Bilim, Sanat, Kültür, Spor ve Yaşam Becerileri odaklı olarak değerlendirilmiş 11 atölye modeli ortaya çıkmıştır.

Pazaryolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hasan Basri Demirbağ Çok Programlı Anadolu Lisesi ortak teşrifiyle; DAP Doğu Anadolu Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın 2021-2022 proje çağrı döneminde Eğitim-Kültür-Sanat Faaliyetlerinin Desteklenmesi Programı kapsamındaki yapmış olduğumuz projemiz değerlendirmeye alındı.  

Toplam bütçesi 1.284.462.77 TL olan projemiz desteklenen projeler listesinde yerini alması halinde 1 adet Kültür ve Sanat atölyesi (Resim Atölyesi ? Ahşap Atölyesi), 1 adet Drama Sınıfı, 1 adet Kapalı Salon Sporları Atölyesi, 1 adet Fen Bilimleri Atölyesi ayrıca Okul Bahçesi Peyzaj ve Modernizasyonunu da içine alan kapsamlı bir proje ilçemize kazandırılmış olacak.

Okullar arası farkın azalması, eğitime erişim konusunda yetersizliklerin giderilmesi, yükseköğretime geçiş sürecinin desteklenmesi, öğrencilerin bilimsel becerilerle donatılması ve toplumun güçlenmesinin esas alındığı projemiz doğrultusunda, tüm seviyelerde çocukların düşünsel, duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarını destekleyen "Tasarım-Beceri Atölyeleri" kurulması ve öğrencilerin kullanımına açılmasıyla geleceğin eğitim anlayışına ayak uydurmayı düşünmekteyiz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Erzurum Pazaryolu Hasan Basri Demirbağ Çok Programlı Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)