Geleneksel Akkışla Pikniği Gerçekleştirildi

  GELENEKSEL AKKIŞLA PİKNİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Okulumuz pansiyonu öğrencileri ile her yıl tekrarlamaya çalıştığımız Akkışla pikniğimiz yine harika bir şekilde gerçekleşti.

Öğrencilerimizi doğa ile buluşturmak amacıyla düzenlediğimiz bu etkinlik ile öğrencilerimizin doğa güzelliklerinin farkına varmasını, çevre bilinci kazanmasını, doğal bitki örtüsünü inceleyerek ağaç ve diğer bitki türlerini sınıflandırabilmesini, çevre ve iklim değişikliklerinin doğal bitki örtüsü üzerindeki olumsuz etkilerinin farkına varabilmesini hedeflemekteyiz. 

Öğrencilerimiz doğa ve doğal hayatı koruma, biyoçeşitliliğin önemi gibi konularda farkındalık kazanırken, tabiata zarar vermeden doğada vakit geçirmenin bilincine vardılar. 

Ayrıca doğa yürüyüşü etkinliği yaparak doğa sporları hakkında da fikir sahibi oldular. Doğa sporlarını yapan kişilerin daha çok doğaya ve insana saygılı olabildikleri ve ekolojik yaşamı da destekledikleri görülmektedir. Öğrencilerimizin zihninde attığımız bunun gibi küçük temeller umarız gelecek yaşamlarında vazgeçilmez köşe taşları olur ve yaşam biçimlerini şekillendirir.

Gezide emeği geçen, idareci, öğretmen, öğrenci ve özellikle pansiyon personelimize çok teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez İrfan Ataseven Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)