Geleceğin Yeni Meslekleri ve Eğitim Konulu X. İngilizce Yaratıcı Yazın Yarışması

"Geleceğin Yeni Meslekleri ve Eğitim" konulu X. İngilizce Yaratıcı Yazın Yarışması"

Çankaya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngilizce Mütercim- Tercümanlık Bölüm Başkanlıkları ile Yabancı Diller Anabilim Dalının Türkiye geneli resmî/özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak düzenlediği "Geleceğin Yeni Meslekleri ve Eğitim" konulu X. İngilizce Yaratıcı Yazın Yarışmasına ilişkin duyuru yazısını görmek için tıklayınız.

Türkiye genelindeki liseleri kapsayacak olan yarışmamıza, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı liseler katılabilecektir. Yarışmada öğrencilerden konusu "Geleceğin Yeni Meslekleri ve Eğitim" olarak belirlenen bir kompozisyon yazmaları istenecektir. Yapılacak değerlendirme sonucunda, ilk 10'a giren öğrenciler ödül, ikinci 10'a giren öğrenciler de mansiyon almaya hak kazanacaktır.

Yarışmanın Amacı:
1. Gençlerin öğrenmekte oldukları bir yabancı dilde (İngilizce) düşünebilmelerine ve yazılı olarak kendilerini ifade edebilmelerine olanak sağlamak,
2. Yabancı dilde yazmayı, okumayı sevdirmek ve yabancı dilin önemi hakkında farkındalık oluşturmak,
3. Yabancı dili yaratıcı biçimde kullanmayı becerebilen yetenekli öğrencileri ödüllendirmek.

Yarışmaya katılım koşulları ve diğer bilgiler: Yarışmacılar yarışmaya sadece bir eserle katılabilirler.

• İngilizce metin katılımcının kendisi tarafından yazılmış olmalıdır. (Yazılan metin intihal programları aracılığıyla kontrol edilecektir.)

• İngilizce metin yarışmacının eğitim gördüğü okulun İngilizce öğretmenlerinin en az biri tarafından okunup, onaylanmış olmalıdır.

• İngilizce metin 450-500 kelime arasında, bilgisayar ortamında yazılmış olmalı ve eserin sonunda toplam kaç kelime ile yazıldığı belirtilmelidir.

• Metin "Calibri" formatında 11 punto ve iki satır aralığı verilerek oluşturulmalıdır.

• Metnin bir başlığı olmalıdır.

• Metinde İngilizce dilbilgisi kurallarıyla noktalama işaretlerinin doğru kullanılması gerekmektedir.

• Öğrenciler İngilizce olarak yazmış oldukları kompozisyonla daha önce başka bir yarışmaya katılmamış olmalıdır (Böyle bir durum saptandığında, öğrencinin yazmış olduğu eser ödül almış olsa bile, ödülü geri alınacaktır).Kompozisyon Konusu : "Geleceğin Yeni Meslekleri ve Eğitim"

Ulusal ve uluslararası ekonomideki büyük ve hızlı gelişim ile bilim ve teknoloji alanındaki başdöndüren ilerlemeler iş yaşamında çeşitli değişikliklere neden olmakta. Yeni ekonomik düzenin ve sosyal yaşamın gereksinimlerini karşılayabilmek adına yepyeni meslek ve kariyer olanakları hızla ortaya çıkmaya başladı. Öte yandan aynı süreç, kök salmış bazı mesleklerin yok olmasını da bereberinde getiriyor. Bir takım mesleki becerilere duyulan ihtiyaç ortadan kalkarken, bazı yeni becerilerin hem iş hem de sosyal yaşamda ortaya çıktığı gözlemleniyor.

Bütün bunları dikkate alarak, iş yaşamında gelecekte ortaya çıkması olası değişimler, yeni kariyer olanakları ve öğrencilerin bu sürece kendilerini uygun bir biçimde hazırlayabilmeleri için eğitim alanında atılması gereken adımlar konusunda 450-500 sözcükten oluşan bir kompozisyon yazın. Üzerinde farklı görüşlerin olabileceği bu konuda düşüncelerinizi açıkça ifade etmeden önce konunun olumlu ve olumsuz yönlerini tarafsız bir bakış açısıyla yorumlayın.
Kompozisyonun giriş paragrafında, savunacağınız ana fikri bir tez cümlesi yazarak ifade ettikten sonra gelişme bölümlerinde bu tezi desteklemek üzere somut örnek ve öneriler ortaya koyun. Kompozisyonun sonunda görüşlerinizi özetleyerek bir sonuç paragrafı yazın.

Yazınız aşağıdaki ölçütlere göre değerlendirilecektir:
1. Kompozisyon konusunun doğru anlaşılması
2. Yaratıcılık ve orijinallik
3. Yazıda giriş, gelişme, sonuç bölümlerinin uygun şekilde düzenlenmiş olması, paragraftaki cümleler arasında anlam bütünlüğünün sağlanması, cümlelerin mantıklı ve akıcı bir biçimde sıralanması
4. Anlatımda farklı dilbilgisi yapılarının ve uygun sözcüklerin kullanılması
5. Verilen örneklerin ortaya atılan görüşü destekler nitelikte olması
6. Sözcüklerin doğru şekilde yazılması ve noktalama işaretlerinin yazım-imla kurallarına uygun biçimde kullanılması
7. Tezin güçlü bir biçimde savunulması

Detaylı bilgi için Çankaya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı (https://ell.cankaya.edu.tr) ile Mütercim-Tercümanlık (https://mtb.cankaya.edu.tr) bölümlerinin Web sayfalarını ziyaret ediniz.

Yarışma Takvimi
Kompozisyonların Gönderilmesi İçin Son Katılım Tarihi : 22 MART 2021
İlk ve İkinci 10'a Girenlerin Açıklanması ve Ödül Töreni: 28 MAYIS 2021

İngiliz Dili ve Edebiyatı ile Mütercim-Tercümanlık Bölümleri tarafından ve Yabancı Diller Anabilim Dalı'nın desteğiyle 28. 05. 2021 tarihinde X. İngilizce Yaratıcı Yazın Yarışması düzenlenecektir.

Yarışma İletişim Adresi:
Çankaya Üniversitesi
Fen Edebiyat Fakültesi
İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü
Mütercim Tercümanlık Bölümü
Yukarı Yurtçu Mah. Mimar Sinan Cad. No:4 Etimesgut-ANKARA
Telefon: 0 312 233 14 13 (İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Sekreterliği)
0 312 233 14 40 (Mütercim-Tercümanlık Bölüm Sekreterliği)
e-posta: gunes@cankaya.edu.tr

Ayrıntılı İncelemek İçin:Tıklayın.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Zonguldak Merkez Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)