Geleceğin Yazarları "Yüreğimden Dökülenler" Kitabımızın Fuarı

Geleceğin Yazarları Projesi kapsamında öğrencilerimizin ortaya koyduğu "Yüreğimden Dökülenler" adlı kitabımız İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği fuarda yerini aldı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün başlattığı 'Geleceğin Yazarları Projesi' kapsamında okulumuzdan 39 öğrencinin katılımıyla Koordinatörlüğünü Türkçe Öğretmenimiz Fatma EKİCİ'nin yaptığı çalışmalarda sona gelindi. "Küçük Eller Güçlü Kalemler" sloganıyla ortaya çıkan "Yüreğimden Dökülenler" adlı eserimiz yazıldı, basıldı ve tüm paydaşlarımıza gurur kaynağı oldu.

 

Genç Kalemlerin yazdığı ve heyecanla okuyucularını bekleyen eserlerimiz için İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konak Meydanı'nda kitap fuarı düzenledi. 'Geleceğin Yazarları Projesi Kitap Fuarı'nda; Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Sayın Metin Çakır ve Yardımcısı, İzmir Vali Yardımcısı Sayın Hulusi Doğan,, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Dr. Murat Mücahit Yentür, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri kitabımızın tanıtımının yapıldığı standımızı ziyaret ettiler. Okul Müdürümüz Hacer ULUÇAY'ın önderliğinde ve İngilizce Öğretmenimiz Banu DEVECEL KOÇ'un rehberliğinde fuara katılan yazarlarımızdan 5/A sınıfından Kenan Emir, 6/A sınıfında Esmanur ve 7/A sınıfından Defne saygıdeğer protokolümüzle yazarlık süreci deneyimleri hakkında konuşma fırsatı yakaladılar ve kendilerine imzalı kitaplarımızı takdim ettiler.

Okulumuz standında öğrencilerimizle sohbet eden Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Sayın Metin ÇAKIR hediye ettiğimiz imzalı kitabımızın Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda sehpaların üzerinde ziyaretçilerinin dikkatine sunacağını, kitabın hikâyesini anlatacağını ve hatta 'Ben bu yazarlarla tanıştım' diyeceğini belirterek öğrencilerimizin gözlerini bir kere daha ışıldatmıştır.

İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başladı. Doğan yaptığı konuşmada bu tür çalışmaların öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmasını sağladığını belirtti. Çocuklara erken yaştan itibaren oluma alışkanlığı kazandırılmasının ve yazmaya teşvik edilmesinin önemine değinen Doğan, "geleceğin büyük yazarları arasında İzmir'den isimleri görür gibiyim" dedi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, 'Geleceğin Yazarları Projesi Kitap Fuarı'nda öğrencilerle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek sözlerine başladı. Yentür, bugün geleceğin yazarları olarak görülen öğrenciler arasında nice şairler, yazarlar çıkacağına inandığını belirtti. Ayrıca anne ve babaların da bu tür çalışmaları evde desteklemelerinin ve çocuklara örnek olacak faaliyetlerde aktif olarak yer almalarının önemine değindi. Öğrencilere okuma alışkanlığının kazandırılmasının önemine değinen Yentür, 'Geleceğin Yazarları Projesi'nin İzmir'in tüm ilçelerinde daha fazla katılımla uygulanması konusunda çalışmaların süreceğini belirtti. Yentür, projenin hazırlanmasında ve sürdürülmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine son verdi. Sayın protokol üyeleri, kıymetli müdürlerimiz, değerli velilerimiz ve sevgili öğrencilerimizin katılımıyla yapılan fotoğraf çekimi sonrası fuar sona erdi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Foça Yenibağarası Şehit Yarbay Mesut Kuru Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)