"Geleceğin Teknolojisi Hibrit Araçlarda Bakım ve Onarım Stajı" Projesi Tanıtımı Yapıldı

Dinar Mesleki Eğitim Merkezi tarafından yürütülen Erasmus+ 2020-TR01-KA102-085136 referans numaralı "Geleceğin Teknolojisi Hibrit Araçlarda Bakım ve Onarım Stajı" isimli projemizin tanıtım ve yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya ilçemizde bulunan diğer okulların idarecileri, öğretmenleri ve veliler katılım sağladı.

Dinar Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü ve proje koordinatörü Fahrettin Aygündüz'ün konuşmacı olduğu toplantıda, proje hakkında bilgi verildi. AYGÜNDÜZ;  Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Erasmus+ programına sunulan "Geleceğin Teknolojisi Hibrit Araçlarda Bakım ve Onarım Stajı" isimli projenin hibe almaya hak kazanması ile Dinar Mesleki Eğitim Merkezi Motorlu Araçlar Teknolojisi alanında eğitim gören 12 öğrencimizin Almanya'da hibrit araçların bakım ve onarımı konusunda 3 haftalık staj görme fırsatı elde ettiklerini ve "Europass" belgesi aldıklarını belirtti.

Proje koordinatörü Fahrettin AYGÜNDÜZ; "Çevreye duyarlı yaşam bilincinin hayatın her alanında önem kazandığı çağımızda, elektrikli araçların kullanımı giderek yaygınlaşmaktadır. Bu durumun doğal sonucu olarak sektörde elektrikli araçlar konusunda nitelikli iş gücü ihtiyacını ortaya çıkarmaktadır. Okulumuzun Motorlu Araçlar Teknolojisi alanında eğitim gören öğrencilerimizin sektörün ihtiyaç ve beklentilerine uygun halde mezun olmaları ve istihdamda öncelikli hale gelmelerini sağlamak, en temel görevimizdir." dedi.

 

Motorlu araçlar sektörüne nitelikli iş gücü ve insan kaynağının kazandırılmasında Avrupa'daki çalışmaların öğrenciler tarafından deneyimlenmesinin önemine değinen Fahrettin AYGÜNDÜZ; "Motorlu araçlar sektöründe, elektrikli araç üretiminin hız kazandığı, yerli ve milli üretimimiz olan TOGG'un da bu sektörde dünya ile rekabet halinde olmasının bizleri bu konuda daha fazla sorumlu hale getirerek elektrikli araçların bakım ve onarımında mesleki bilgi, beceri ve donanıma sahip nitelikli, vizyon sahibi öğrenciler yetiştirme gayretindeyiz. Öğrencilerimizin istihdam edilmelerinde önemli rol oynayacak ve onlar için olumlu bir kariyer basamağı olacak Erasmus+ KA102 "Geleceğin Teknolojisi Hibrit Araçlarda Bakım ve Onarım Stajı" isimli projemiz bu gayretimizin yansımasıdır. Bu projede yurt dışında deneyim kazanan öğrencilerimize, kişisel ve mesleki gelişim fırsatı sunarken Avrupa işgücü piyasasını da yakından tanıma imkanı sağladı. Eğitimler sonunda okullarına dönen öğrencilerimiz, öğretmenlerinin rehberliğinde tüm eğitim kazanımlarını, arkadaşları ile paylaşarak projenin yaygınlaşmasına ön ayak oldular. Mesleki eğitim sistemi içinde yetişen ve alan hakimiyeti olan gençlerimizin sektöre üst düzey katkı sağlayacaklarına gönülden inanıyorum" dedi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Afyonkarahisar Dinar Dinar Mesleki Eğitim Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)