Geleceğin Mucitlerini Yetiştiriyoruz. . . .

TÜBİTAK'ın desteği ile bu yıl ikincisi düzenlenen bilim fuarında 60 öğrenci 7 danışman öğretmen rehberliğinde toplam 20 proje sergiledi. Proje sorumlusu Öznur Sepin'in öncülüğünde birbirinden ilginç projelerin yer aldığı fuarın açılış törenine Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Yardımcısı Süleyman Karakuş, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Fatih Akçil, Emin Karaosman,  Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Hikmet Tuncer, Murat Diktaş, Mustafa Koçak, Hakan Yıldırım, Hayati Duman, Sezai Keklicek, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.  Okul Müdürü Hüseyin TINAS: "Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlamaktadır. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda Kültürel Miras alanında 6 proje, Bilim Tarihi alanında 3 proje, Algoritma ve Mantıksal Tasarım alanında 2 proje, Malzeme ve Nanoteknoloji alanında 2 proje, Sağlıklı Beslenme alanında 2 proje, Yenilenebilir Enerji alanında 2 proje, Ekolojik Denge alanında 1 proje, Göç ve Uyum alanında 1 proje, Görsel ve İşitsel Sanatlar alanında 1 proje olmak üzere toplam 20 projeyi 60 öğrencimiz 7 danışman öğretmenin rehberliğinde bu sıkıntılı dönemde özverili çalışmalarını ortaya koyarak hazırladılar." dedi.

Daha sonra Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Diktaş: Bu yılki TÜBİTAK projesini sergileyen ilk okulun Akçin Y.A.M. Ortaokulu olduğunu belirterek diğer okulların da zaman içinde gerçekleşeceğini dile getirip açılış için kurdele kesimine geçildi.

Okul koridorunda ve sınıflarda sergilenen projeler pandemi kuralları gözetilerek öğrenciler tarafından sunuldu ve katılımcılar projelere büyük ilgi gösterdi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Afyonkarahisar Merkez Akçin Yörükoğlu Atilla Millik Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)