Geleceğe Kulaç Atıyoruz

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde yürütülen Projenin öncelikli amacı fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır

Sporun genç yaş gruplarında sorumluluk duygusunun yanı sıra, öfkeyi kontrol edebilme, saldırganlığı frenlemede göz ardı edilemeyecek etkisi vardır. Ayrıca dikkat dağınıklığının önüne geçilmesinde destek olur.  Spor yapan çocuklar, enerjilerini sporla boşalttıkları için dersin başına oturduklarında daha verimli çalışır ve boşa vakit geçirmezler. Yaşıtlarına göre daha az hastalıklara yakalanır ayrıca, daha çabuk iyileşir.

Takım ruhuna sahip oldukları için de yalnızlık hissetmez ve kendilerini dinleyecek bol zamanları kalır. Gençlik döneminde de bu çağın dinamizmini sporla değerlendirdikleri için alkol ve sigaradan uzak kalırlar. Gençliğin aşırı heyecanını spora aktarmak, olaylara yaklaşımlarda daha serinkanlı olmayı sağlar. Aynı zamanda gençler için çok gerekli olan kendine güven duygusu ve ifade yeteneği artar. Yediklerine, içtiklerine ve uykularına dikkat ettikleri için de iyi beslenirler. Sporun tüm yaş grupları için faydaları vardır.

Yapılan sporlar içerisinde salon sporu olarak nitelendirebileceğimiz yüzmenin de kendisine ait özellikleri ve sağladığı faydalar bulunmaktadır. Yüzme hareketlerinin biyomekaniğe göre kasılabilir kas sistemine ihtiyacı vardır, fakat bu kasılma diğer spor branşlarına göre daha azdır. Halter sporunda halteri kaldırmak için daha çok kuvvet gerekir. Bütün yüzücü adalelerinin özel bir yapısı vardır. Çünkü yüzmede daha çok izotonik, dinamik hareket ve daha az izometrik hareketler vardır.

Yüzme, fiziksel aktiviteler içerisinde vücudumuzu en iyi ve en çok çalıştıran spor dallarından birisidir. Nedeni ise hemen hemen tüm vücut kaslarımızın organize bir şekilde çalışmasıdır. Tabi ki bu durum, doğru teknikle, belirli bir sıklıkta ve belirli bir şiddette yapılırsa geçerlidir. Eğer tekniğiniz doğru olmazsa, vücudunuzdaki kaslar yanlış açılarda çalışabilir ve vücut kompozisyonunuzun bozulmasına neden olabilir. 

Ayrıca, tekniğin öğrenilmesi çocuklarda ayrı bir önem taşır. Doğru teknikle Yüzmeyi öğrenen bir çocuk, sonraki yıllarda sporcu olmasa dahi, düzgün bir vücuda, iyi bir duruşa ve sağlıklı bir bünyeye sahip olabilir. Belirli sıklıkta ve şiddette uygulanan doğru yüzme tekniği çok iyi bir kardiyovasküler çalışmadır. Özellikle çocuklarda yüzmenin faydalarını maddeler halinde sıralayabiliriz:

 

  1. Yüzme, çocuklarınızın kendine güveninin artmasını sağlar.

  2. Küçük yaşlarda yüzme sporuyla ilgilenen kişilerin omuzları geniş, duruşları düzgün olur.

  3. Yüzme sporu aerobik bir çalışma olduğundan dolayı, çocuklarınızın kardiyovasküler gelişimleri daha sağlıklı olur.

  4. Yüzme derslerinde / çalışmalarında / antrenmanlarında yüksek kalori harcandığı için, çocuklarınızın obeziteye yakalanma riskini azaltmış olursunuz.

  5. Çocuklarınız yüzme antrenmanı yaparken, onu izlemeniz, ona destek vermeniz, çocuğu yalnızlık ve çaresizlik hissinden uzak tutar.

  6. Yüzme sporu, tüm kasları, bağları, tendonları çalıştırdığı için ilerleyen yaşlarda çocuğunuzun sakatlanma riskini azaltmış olursunuz.

  7. Çocuğunuzun yüzmeyi öğrenmesi, olası yaşanabilecek boğulma riskinin azalması anlamına gelmektedir.

  8. Yüzme, çocuğunuzun el - kol - bacak koordinasyonun gelişmesini sağlar.

  9. Yüzme, Çocuğunuzun dayanıklılığının artmasını sağlar.

  10. Suyun rahatlatıcı etkisi sayesinde, çocuklarınız daha sakin bir yapıya sahip olabilir.

  11. Yüzme, çocuklarınızın fiziksel olarak deşarj olmasını sağlar. Bu sayede hareketsiz olan çocuklara oranla daha az saldırganlık gözlenir. 

 

  1. PROJENİN GEREKÇESİ

  • Okullarımızda belirli sporların yanında yüzme sporunu yapacak fiziki imkânın olmaması.

  • Bir sahil şehri olmamıza rağmen yüzme bilenlerin sayısının azlığı ve denizle barışık olmamamız.

  • Yüzme bilenlerin de tam bir şekilde bunu bilmemesi.

  • Yüzmenin bir spor olarak değil de sadece yazın denizde suya girmek olarak algılanması.

  • Okullarımızdaki öğrencilerimizin özellikle kış aylarında yüzme sporunu gerçekleştirme imkânlarının olmaması.

     

  1. PERFORMANS KRİTERLERİ

    Pilot okullarımızdan yüzme kursuna giden öğrencilerin sayısı ve yüzmeye giden öğrencilerin ders durumları hakkında öğretmenlerinin verdikleri bilgiler projenin kriterini oluşturmaktadır.

     

  2. PROJENİN KONUSU

    Canik , İlkadım ,19 Mayıs, Alaçam, Yakakent, Atakum , Çarşamba, Tekkeköy ,Bafra , Ayvacık, Vezirköprü ilçelerindeki öncelikli olarak risk bölgesi ilkokullarımızın öncelikli olarak 2. Sınıf, sayı yetersizliğinde 3. Sınıfındaki öğrencilere Gençlik Spor İl Müdürlüğü , İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla yüzme kursu aldırmak ve bu sporu sevdirmek.

     

  3. AMAÇLAR

    Projemizin öncelikli amacı fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır.

     

  4. HEDEFLER

  1. Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Samsun Bafra 50. Yıl İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)