Geçmişini Bilen Genç Nesiller Etwinning Projesi Mart Ayı Çalışmaları.

Geçmişini Bilen Genç Nesiller eTwinning Projesi Ortaköy Ortaokulu  Mart Ayı Çalışmaları.

 

MART AYI ÇALIŞMALARI

*12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ne istinaden ortak okul öğrencilerimiz arasında "12 Mart İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması" düzenledik.Ortaköy Ortaokulu öğrencileri de yarışmaya katıldı. Düzenlenen anketle Gazimihal Ortaokulu öğrencilerinden Ecrin C, oyların %35'ini alarak 1. Oldu.

* "Geçmişte İz Bırakan Kahramanlarımızı Tanıyoruz" etkinliğinde ; öğrencilerimizden Günay Merve B. "Halide Edip Adıvar" kılığına girerek, kendi ağzından kahramanımızı tanıttı.

*Öğrencilerimizden Kader K. "Büyüklerimiz ile Geçmişimize Dair  Röportaj" Etkinliğimiz İçin Bir büyüğüne ;onların  çocuk olduğu zamanlara dair merak ettiklerini sorular sorarak röportajını yaptı.Yaptığı Röportajı video kaydı alarak sundu.

*18 Mart Çanakkale Zaferi'nin öneminin anlaşılması ve tarihimizin büyük zaferlerinden biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin  içselleştirilmesi için:  Sayın Doç. Dr.Durmuş Akalın Hocamızın katılımıyla canlı zoom etkinliğinde "Çanakkale Geçilmez" Söyleşisi yaptık. Öğrencilerimiz dinlerken aynı zamanda soru-cevap ilede katılım sağladılar.

*Çanakkale Şehitlerimizin anısına ortak okullarımızın katkısıyla "Çanakkale Türküsü" nü öğrencilerimiz seslendirdiler. Öğrencilerimizden Gülümser S. "Çanakkale İçinde Vurdular Beni,Çanakkale İçinde Vurdular Beni"  türkü dizelerini seslendirdi. Güliz hocamız sesleri birleştirerek, video klip hazırladı ve sundu.

*Mart Ayı Öğretmen Webinarımızın ilkinde; planlamalarımızı yaptık ,Nisan Ayı eksikleri ve yapılanları değerlendirdik.Görev dağılımımızı yaptık. İkincisinde ise çalışmalarla ilgili durum değerlendirmesi yaptık ,eksiklerimizi belirledik.

**Mart Ayı Başında, her ay olduğu gibi öğretmen webinarımızdan hemen sonra öğrenci bilgilendirme toplantımızı da zoom üzerinden yaptık. Öğrencilerime görev dağılımı yapıp kullanacağımız web2 araçları hakkında bilgi verdim.

*Ayın Önemli Kişisi Köşemizde Mart Ayının Önemli Kişisi : "Mehmet Akif Ersoy" du.Paylaştığımız konulardan okulumuza "Mehmet Akif Ersoy'un Katıldığı Şiir Yarışması ve Ödülü" başlığı düştü. Bu konuda araştırmayı öğrencilerimizden Gülümser S. Yaptı ve Padlet e yükledi.

 

* Öğrencilerimiz aylık hazırlanan çizelgelerdeki sıraya göre "Geçmişte Bu Gün" padlet web2 aracı yazmaya katkıda bulundular.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Muğla Milas Ortaköy Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)