Gaziantep Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi Yeni Öğrencilerini Bekliyor.

·         İlimiz genelinde 3 tane Sosyal Bilimler Lisesi bulunmaktadır. Okulumuz ise İl merkezinde bulunan 2 Sosyal Bilimler Lisesinde bir tanesidir.

·         Okulumuz 4 yıl veya 1(Hazırlık) + 4 yıl olarak 2 seçenekli eğitim öğretim süreci içindedir. LGS tercihlerinde okulumuzun hazırlıklı ve hazırlıksız 9. Sınıf olarak iki ayrı kodu bulunmaktadır.

·         Hazırlık sınıfında yabancı dil olarak öğrencilerimize 20 saat İngilizce 4 saat Almanca derslerinde eğitim verilmektedir.

·         Okulumuzda 2022 Yılı LGS lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri şu şekildedir:

25 Temmuz 2022 tarihinde ilan edilen merkezi sınav ile öğrenci alan orta öğretim kurumları yerleştirme sonuçlarına göre tercihe son yerleşen öğrencinin puanıdır. Yüzdelik Dilimler ve Taban Puanları MEB' den alınmıştır

Gaziantep / Şehitkamil / Gaziantep Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi

Hazırlık Sınıfı Bulunmayan Sosyal Bilimler Lisesi

İngilizce

378,17

14,05

Gaziantep / Şehitkamil / Gaziantep Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi

Sosyal Bilimler Lisesi

İngilizce

373,11

15,1

 

·         Okulumuz alan tercihlerinde eşit ağırlık bölümü bulunmaktadır. Dil, sözel ve sayısal alan tercihi bulunmamaktadır. Ancak ÖSYM’nin 2010 sınavında ve sonrası için aldığı karar ile alan dışı tercihlerde herhangi bir şekillde A.O.B.P puanı kırılmamakta olup , aynı zamanda Y.K.S ‘ de alan dışı tercih düşünen öğrencilerimizi ise akademik olarak bireysel ve grup eğitimlerinde destek, fiziki imkan ve öğrenci koçluğu gibi her türlü imkan sunulmaktadır.

·         Okulumuz da ulusal ve uluslararası bilimsel projelere farklı branşlarda birçok proje ile katılım sağlanmakta ve önemli başarılara imza atılmıştır. Son olarak ise; 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı TÜBİTAK 2204 Ortaöğretim Proje Yarışmasında Psikoloji Alanında Türkiye 3.sü olduk.

·         Y.K.S. ‘ de her yıl çok önemli derecelere elde eden birçok öğrencimiz bulunmak ile birlikte ve YKS ‘ de yerleştime oranımız ise her yıl %70 ile %90 arasındadır. ÖSYM sınavlarında İlimizde farklı yıllarda eşit ağrlık alanında 2 defa Gaziantep İl birincisi okulumuz öğrencileri olmuştur.

·         Okulumuz pansiyonlu bir okuldur. Okulumuz pansiyonunu temizve  güvenli olup, pansiyonda kalan öğrencilerimiz birçok imkanlar sunulmaktadır.

·         Okulumuzda son sınıf öğrencilerimize öğretmenlerimiz tarafından öğrenci koçluğu hizmeti sunulmaktadır.

·         Okulumuzda Z kütüphanesi, kapalı spor salonu, öğrencilerimizin bireysel ve grupla çalışma ortamları , edebiyat sokağı gibi  fiziki imkanlar bulunmaktadır. Bu konuda okulumuza ve pansiyonumuzda öğrencilerimize birçok imkana sahip geniş, ferah fiziki olanaklar sunulmaktadır.

·         İşbirliği yaptığımız kuruluşlar;Şehitkamil Belediyesi,Gaziantep Üniversitesi,Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Bilim Sanat Merkezi,Gaziantep Yardım Vakfı,Büyük Şehir Belediyesi’dir.

·         Okulumuz akademik, sosyal, spor alanın da ve bilimsel çalışmalarda yakadıkları bazı başarıları ve gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili bilgiler aşağıdadır:

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gaziantep Şehitkamil Gaziantep Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)