Gaziantep / İslahiye Yolbaşı Şehitler İlkokulu

Telefon:0 342 8761032 Adres:Yolbaşı Mah. Yolbaşı Sok. No.161, İslahiye/GAZİANTEP Web Sitesi:https://ysi.meb.k12.tr Gaziantep Okulları, Gaziantep İslahiye Okulları, Gaziantep İlkokulları, Gaziantep İslahiye İlkokulları, İlkokul Haberleri, Gaziantep İlkokul Haberleri, Gaziantep İslahiye İlkokul Haberleri
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonÖğrencilerimizi Türk Milli Eğitiminin Temel amaçları doğrultusunda iyi bir üst öğrenimle beraber hayata da hazırlayan Yolbaşı Şehitler İlk/Ortaokulu olarak her konuda kendini yenileyen, gelişmeleri takip eden, hizmet kalitesini sürekli iyileştirerek çağımızın gereksinimlerini karşılayan verimli, üretken yapısıyla geleceğe umut vaat eden kaliteli seçkin bir kurum olmaktır.
MisyonÇağdaş Okul modelimiz temel dinamiğimizi oluşturmaktadır. Modern çağın gerektirdiği bilgi toplumuna ait birey olma niteliklerini ve bilincini taşıyan, milli ve manevi değerleri kanıksamış, çağdaşlığın, ilim ve teknolojinin ışığında toplumun gelişmesine katkıda bulunacak, üretici düşünebilen ve bağımsız kararlar alabilen insanlar yetiştirmek ve bunu yaparken de çocuklarımızın kendine özgü niteliklerini koruyarak eğitim almalarını sağlamaktır.
Telefon0 342 8761032
AdresYolbaşı Mah. Yolbaşı Sok. No.161, İslahiye/GAZİANTEP
İnternet Sitesihttps://ysi.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriKöyümüzün eski adı Haydarkenli´ dir. Çevre bölgelerde daha çok eski adıyla bilinir. Köy halkı genellikle tarım ve hayvancılık ile uğraşmaktadır. Ülke ve şehir dışında çalışmaya gidenler de vardır. Köyümüzde 2 bakkal ve okulumuzun hemen yanında sağlık evi bulunmaktadır. Ulaşım sıkıntısı olmadığından ve Kilis-Hatay-Gaziantep üçgeni arasında bulunduğundan dolayı dışa açık bir köydür. Köyümüze 4-5 km mesafede Tahtaköprü Barajı bulunmaktadır. Köy halkı tarafından eğitime değer verilmektedir.
UlaşımG.ANTEP > 120 km, HATAY/Antakya > 90 km, KİLİS > 50 km, G.ANTEP/İslahiye > 30 km, HATAY/Hassa > 16 km, HATAY/Hassa/Akbez > 9 kmGaziantep ili İslahiye ilçesine bağlı olmakla birlikte Hatay ili Hassa ilçesine ve Hassa´ ya bağlı Akbez (Yolçatı) beldesine de çok yakın mesafede bulunmaktadır.
Kilis-İslahiye dolmuşları köyümüze yürüyüş mesafesinde olan Hatay-Kilis anayolundan yarımşar saat arayla geçmektedir. Ayrıca Hassa/Akbez´ den ve İslahiye´ den özel vasıtalarıyla gelen öğretmenlerimiz de vardır.
Merkezden UzaklıkG.ANTEP > 120 km, HATAY/Antakya > 90 km, KİLİS > 50 km, G.ANTEP/İslahiye > 30 km, HATAY/Hassa > 16 km, HATAY/Hassa/Akbez > 9 km
Servis BilgisiOkulumuzda taşımalı eğitim yapılmaktadır. Daha çok ortaokulda taşımalı eğitim olmakla beraber ilkokulda da az sayıda taşımalı öğrencimiz mevcuttur. Öğretmenler için de ilçeye gidiş gelişlerde öğretmen servisi vardır.
Ders Saatleri08:30 - 14:25
Yabancı Dilİngilizce
Isınma TürüKalorifer
İnternet BağlantısıYok
Sportif EtkinliklerOkulumuz bünyesinde YOLBAŞI ŞEHİTLER İLK/ORTAOKULU SPOR KULÜBÜ kurulmuş olup yerel sportif etkinliklere okul imkanları ölçüsünde katılım sağlanmaktadır.
ProjelerGünden Kalan Projesi, Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor Projesi, Gazişehir Öğrenci Meclisleri Projesi
  • Öğretmen Sayısı5
  • Öğrenci Sayısı59
  • Derslik Sayısı11
  • BT Odası Sayısı1
  • Çok Amaçlı Salon Sayısı1
Kaynak:https://ysi.meb.k12.tr/27/03/701221/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)