Finansal Katılım Projesi Mikro İş Oyunu Kursumuz Başlıyor.

"Türkiye'deki Mülteciler ve Ev Sahibi Toplulukların Finansal Katılımı" Projesi kapsamında, Sparkassenstiftung İle Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü İş Birliğinde, potansiyel ve var olan girişimcilerin işletmelerini sürdürülebilir ve başarılı bir biçimde yönetebilmeleri amacıyla Mikro İş Oyunu eğitimini gerçekleştiriyoruz. "Mikro İş Oyunu" yeni kurulmuş işletmeler, mikro işletmeler ve gelişmek isteyen küçük işletmeler için 27 Saatlik etkileşimi yüksek bir eğitimdir.

"Mikro İş Oyunu' eğitimine katılan girişimciler, dokunabilecekleri bir oyun panosu üzerinden küçük bir meyve suyu dükkânı işletir. Eğitim sırasında takımlar oluşturulur ve her bir takım kendi işletmesini yönetirken; fırsatlar, tehditler, insan kaynakları yönetimi ve farklı piyasa durumları ile karşılaşır. İşletmenin büyümesi ve iş fırsatlarının değerlendirilebilmesi için grup üyeleri, karşılaşılan durumlarla ilgili birlikte kararlar alır.

Katılımcılar dört tur boyunca işletmelerinin "para"sını pano üzerinde hareket ettirerek yönetir. Bu süreçte katılımcılar; finansal bilgiyi artırma, işletmeyi verimli şekilde yönetme, gerekli yatırımları yaparak pazarda büyüme, kredi kullanma gibi farklı konu başlıklarında bilgi edinir.

"Mikro İş Oyunu'' eğitiminin genel amacı, deneyime dayalı bir yaklaşımla mikro işletmenin nasıl yönetileceğinin tecrübe edilmesidir.

Eğitim süresince katılımcılar, bir işletmenin temel yönetim ilkelerini ve karşılaşılan fırsatları, zorlukları nasıl yöneteceklerini öğrenir.

 

Kurslara katılmak için Avcılar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüze ya da buradan kurs başvurusu yapabilirsiniz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Avcılar Avcılar Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)