Filial Oyun Terapisi

Okulumuzda rehberlik servisimiz ve Dulkadiroğlu RAM işbirliği ile velilere yönelik hazırlanmış 10 oturumluk Filial Terapi eğitimi başlamıştır.

 

Filial Treapi; 3-10 yaş arasındaki çocuklara ve ailelerine yardımcı olan gelişimsel bir oyun terapisi yaklaşımıdır. Hem normal gelişim gösteren, hem de duygusal, davranışsal ve gelişimsel güçlükleri olan çocuklar ile kullanılır.

 

Filial terapi anne-baba ve çocuk ilişkisini doğrudan güçlendiren bir yaklaşımdır ve ailenin tüm üyeleri bu yaklaşımdan yararlanır. Genellikle anne babalar ve çocuklar beraber düzenledikleri oyun görüşmelerinden keyif alırlar. Çocukların duygularını ortaya koyma ve sorunlarını çözme sürecinde oyunu kullanmak aile içindeki her üye için rahatlatıcı ve değişimi sağlayan bir etkendir.

 

Grup liderlerimiz okulumuz psikolojik danışmanları İbrahim YILDIZ, Fatma Betül KELEŞ, Dulkadiroğlu RAM psikolojik danışmanları Esra AKCA ve Emine BOZ'a 10 haftalık bu eğitimde başarılar diler, velilerimize verimli ve keyifli bir eğitim olmasını dileriz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Onikişubat Senem Ayşe Anaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)