Farklı Kültürler Ortak İdealler Adlı Erasmus+ Projemiz Kapsamında Ortaklarımız Türkiye'ye Geldi

2020-2022 Yılı Erasmus+  Programı  Ana Eylem 2 (KA229) Okullar Arası Okul Eğitimi Stratejik  Ortaklıklar   faaliyeti  kapsamında  ''Farklı Kültürler Ortak İdealler''  adlı projeyi yürüten Kayseri Lisesi ; 3. Hareketlilik Programı çerçevesinde , 26 -30 Eylül 2022 tarihleri arasında Macaristan,Slovakya,Romanya ve Litvanya'dan gelen 10 öğretmen ve 26 öğrenciye '' Sanat Kültürün Aynasıdır'' alt başlığı altında ev sahipliği yapmıştır.

 

Projenin amaçları arasında eğitim ve öğretimde kalite ve verimliliğinin arttırılması, eşitlik, sosyal dayanışma ve aktif vatandaşlığın sağlanması yer almaktadır.Kültürün insanları birleştirici ve bütünleştirici yönü ile Kayseri Lisesine  ERASMUS+ projesi kapsamında gelen öğrenciler kendi ülkelerindeki  kültürel değerler ile  ev sahibi ülkedeki kültürel  değerleri karşılaştırma,ortak olan  değerleri açıklama,farklı olan değerler ile ilgili bilgi sahibi olma imkanın buldular. Çalışma dili Almanca olan projenin Koordinatörlüğü Almanca Öğretmeni Fatma Sarı tarafından yürütülmektedir.

 

1. Gün : Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının destekleri ile Kültür Yolu turu ,

2. Gün: Koramaz Vadisi, Mimar Sinan'ın Evi ve Kültepe Kaniş-Karum ziyareti,

3. Gün: Eşsiz bir tekniğe sahip olan ebru sanatını deneyimleyip, Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret ettiler. Talas Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsle Panoramik  Talas  turunda Kayseri'de yaşayan medeniyetler ve mimari hakkında bilgi aldılar.

4. ve 5. Gün : Unesco Dünya Kültür Mirasında yer alan Kapadokya ziyaretinde bulundular.Avanos Belediyesi tarafından yürütülen '' Topraktaki Mutlu Eller'' atölye çalışmasında toprağa  şekil vermenin zevkini  hisseden Erasmus Ekibi Nevşehir  Hacıbektaş Veli Üniversitesi tarafından hayata geçirilen   Kapadokya Yaşayan Miras Müzesinde  bölge halkının yaşam tarzını görüp Hacivat Karagöz  oynatarak sanatın başka bir kolu olan gölge oyunu hakkında bilgilendiler.

Kapadokya Bölgesinde ve Kayseri'de olmaktan çok mutlu olan Macaristan, Slovakya, Romanya ve Litvanya'dan gelen misafirler haziran ayında  yeniden gelmek üzere ayrıldılar.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Melikgazi Kayseri Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)