Farklı Bir Okul Farklı Bir Derslik

 

MEVLANA ANADOLU LİSESİ DERSLİK SİSTEMİNİ BAŞARIYLA SÜRDÜRÜYOR

 

Okulumuzda uygulamaya konulan derslik sistemi öğrencilerimiz ve velilerimiz tarafından büyük bir ilgi görüyor ve destekleniyor. Öğrencilerimiz böylelikle monotonluktan kurtulup sıra dışı bir uygulama yaşıyor. Sınıflarımız adeta yaşayan sınıflar. Öğrencilerin yaptığı ödev ve projeler sürekli yenileniyor, sergilenen projeler yer değiştiriyor. Okulumuzda uyguladığımız branş dersliği uygulaması görsel öğrenmeyi hedefliyor. Öğrenci haritadan, fotoğraflardan, filmlerden faydalanarak öğrenmesini daha üst seviyeye çıkarıyor. Böylelikle öğrencilerimizin görsel malzemelerle göz göze olması ve birçok malzemeye dokunması, incelemesi, kaynak eserlere ulaşabilmesi mümkün oluyor. Farklı şubelerden farklı dersliklere giren öğrenciler bu sayede birbirlerinin projelerini paylaşabiliyorlar. Bu ise öğrenmeyi daha kalıcı yapıyor.

Öğretmenlerimiz için de derslik sistemi son derece yararlı. Öğretmen, ders araç ve gereçlerini sınıf sınıf taşıma zahmetinden ve derse hazırlanma aşamasında zaman kaybından kurtuluyor. Derslerde teknolojinin, laboratuarların etkin bir şekilde kullanılıyor olması okulun başarısına büyük katkı sağlıyor. Öğretmenlerimiz kendi dersliğinde, akıllı tahtaları kullanarak, kişisel ve mesleki gelişimi adına planlama yapabiliyor, derslerine daha kolay hazırlanabiliyorlar.

 

OKULUMUZDA ZİL SİSTEMİ  KALDIRILDI

 

Mevlana Anadolu Lisesinde zil sistemi artık uygulanmıyor. Öğrencilerimizde öz disiplini geliştirmek ve sorumluluk bilincini artırmak amacıyla uyguladığımız projemiz sayesinde aynı zamanda okul ve çevresinde gürültü kirliliği önleniyor. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin kısa sürede alıştığı projemiz büyük bir memnuniyetle karşılanıyor.

Okul Müdürümüz Sayın Mustafa ERBAŞ, okulumuzda uygulanan zil sisteminin kaldırılması ve derslik sistemi ile ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi:

“Sınıftasınız ama aynı zamanda mutlu bir yuvada gibisiniz. Sıranızın üzerinde dersinizle ilgili farklı görseller var. Zil yok, gürültü kirliliği yok. Öğrencilerimiz sorumluluk bilinci ile okulunu ve sınıfını benimsiyor, sahipleniyor ve başarıya koşuyor.”

 

 

MEVLANA ANADOLU LİSESİ
REHBERLİK SERVİSİ

GAZİOSMANPAŞA-İSTANBUL

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Gaziosmanpaşa Mevlana Anadolu Lisesi

Kaynak:https://mevlanaanadolulisesi.meb.k12.tr/icerikler/farkli-bir-okul-farkli-bir-derslik_1728387.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)