Evreni Anlama Sanatı: Temel Bilimler Kongresi; Bscıence 2022

Selçuk Üniversitesi bünyesinde UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Türkiye Bilimler Akademisi işbirlikleri ile 11-12 Ekim 2022 tarihleri arasında "Evreni Anlama Sanatı: Temel Bilimler" Kongresine Katıldık

Yüksel Bahadır Alaylı Bilim ve Sanat Merkezi  farkıyla 2022 Temel Bilimler yılının kutlanacağı kongrede poster bildirilerimizle katıldık.

Kurumumuz Müdür Yardımcısı / Biyoloji Öğretmeni Ahmet Mücahit Bor danışmanlığında öğrencilerimiz Çağan Okur, Gökalp Yarar, Ayşe Torun ve Nur Söylemez; Fizik öğretmenimiz Fikret Erdoğdu danışmanlığında öğrencilerimiz Fatma Neslihan Çallı ve Burak Uğur; Matematik öğretmenimiz Çağrı Kemal Erdal danışmanlığında öğrencilerimiz Zülal Yılmaz ve Edanur Gürer poster bildirilerini sunmuşlardır.

 

 

2022 yılının Birleşmiş Milletler tarafından "Uluslararası Kalkınma için Temel Bilimler Yılı" ilan edilmesi vesilesiyle Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Türkiye Bilimler Akademisi işbirliğiyle 11-12 Ekim 2022 tarihleri arasında "Evreni Anlama Sanatı: Temel Bilimler" kongresi gerçekleştirildi.  

 

Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ülkü SAYIN başkanlığında Temel Bilimler ve Temel Bilimlerle ilişkili Uygulamalı Bilimlerde Ülkemizi ulusal ve uluslararası bilimsel platformlarda başarıyla temsil eden birbirinden değerli bilim insanlarının davetli konuşmacı olarak Üniversitemizde gençlerle bir araya geldiği ve gençlerimizin de poster, stant, temel bilimce sanat gibi çeşitli bilimsel faaliyetlerle aktif olduğu kongreye Birleşmiş Milletler tarafından 2022 Temel Bilim Yılı için oluşturulan "International Year of Basic Sciences for Sustainable Development" uluslararası etkinlikler web sayfasında yer verilmiştir. 


"Evreni Anlama Sanatı: Temel Bilimler" (The Art of Understanding the Universe: Basic Sciences)
https://www.iybssd2022.org/en/events/the-art-of-understanding-the-universe-basic-sciences/

Davetlerinden ötürü düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. Ülkü Sayın'a ve kurumumuzu temsilen katılan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Selçuklu Yüksel Bahadır Alaylı Bilim ve Sanat Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)