Evlerden Taşan 23 Nisan

 

Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını iki nedenle öncekilerden çok farklı kutlayacağız. Birinci neden bu yılın 23 Nisan 1920'nin yani Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun yüzüncü yılı olması. İkincisi ise dünyayı saran koronavirüs salgını nedeniyle bayramı evlerde kutlayacak olmamız.

Yüzyıllardan beri özgür ve bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı, yaşam gereği saymış bir kavmin yiğit çocukları olarak son zamanlarda hayatı sığdırdığımız evlerimize, çocuklarımızın bu coşkusunu da sığdırdık,sığdıracağız. Tedbiri de elden bırakmadan, içinde bulunduğumuz zor günlerin geçeceği umuduyla içimizdeki bayram coşkusunu, şu an dünyaya açabildiğimiz tek yer olan kah evimizin pencerelerine kah balkonlarına taşıdık. Bayrağımızı çizip ya da yapıştırıp tam ortaya, etrafını umutlarımızla süsledik. Kimimiz kelebek çizdik, kimimiz güneş.Kimimizde okuduk şiirlerimizi kendimizi okul bahçesinde hissederek. Ne geliyorsa içimizden... Her evi kutlama merkezi yaptık.. Ardından rengarenk balonlarımızı saldık gökyüzüne ki her çocuk şahit olabilsin bir diğerinin yükselen coşkusuna.. Üzerimizde  kara bulutlar hissetsek de içimizde hiçbir tasamız kalmamalı. Bugün yüzyıllık egemenliğimizle her yerde bayrağımızı dalgalandırdık. Gelecek 23 Nisanların her zaman ki gibi okul bahçemizde ve tören alanlarında büyük coşkuyla kutlanması temennisiyle....

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN DEDİĞİ GİBİ:

Küçük hanımlar, küçük beyler... Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız."

 


Öğrencilerimizin fotoğraf ve şiirlerinden oluşan videomuz aşağıdaki linktedir..

 https://www.youtube.com/watch?v=qWZEFSASU_Q

 

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Antalya Korkuteli Yelten Dallar İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)