Etwinning Projesinde Öğrenciler Canva İle Sanatlarını Konuşturuyor!

.

Okulumuzda Yaratıcılığın Sınırları Zorlanıyor: eTwinning Projesiyle Öğrenciler Canva İle Sanatlarını Konuşturuyor!

Gelişen teknoloji ve eğitimdeki yenilikçi yaklaşımlarla bir araya gelen Alaeddin Özdenören İHO öğrencileri, Arapça Öğretmeni Şerife Üstün ve İngilizce Öğretmeni Hatice Şahin rehberliğinde, e-Twinning projesinde bir araya gelerek dijital dünyanın kapılarını aralıyor. Bu kapsamlı projede öğrencilere yaratıcılıklarını geliştirme fırsatı sunuluyor.

Proje kapsamında gerçekleştirilen ilk etkinlikte, öğrencilere dijital tasarımın temellerini öğrenmeleri için Canva aracı tanıtıldı. Canva, öğrencilere kolay kullanımı ve çok sayıda şablon seçeneği ile kendi logolarını ve afişlerini tasarlama imkânı sağladı.

Öğrenciler, proje kapsamında edindikleri Canva becerilerini kullanarak kendilerine özgü logo ve afiş tasarımları ortaya koydular. Şerife Üstün, projenin amacını "Öğrencilerimizi sadece dil öğrenmenin ötesine taşıyarak, onların yaratıcı düşünce becerilerini geliştirmek istedik. Bu projede, dijital tasarım araçlarıyla tanışarak öğrencilerimizin kendilerini ifade etmelerine olanak sağlıyoruz." şeklinde açıkladı.

Projenin devamında öğrenciler, diğer e-Twinning okullarıyla iletişim kuracak, kültürel değişimlerde bulunacak ve ortak projelerde bir araya gelecekler. Alaeddin Özdenören İmam Hatip Ortaokulu olarak, öğrencilerin sadece dil becerilerini değil, aynı zamanda yaratıcı düşünce ve dijital becerilerini de geliştirmelerini desteklemekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz.

Bu e-Twinning projesi, öğrencilere sadece dil öğrenme fırsatı sunmanın ötesine geçerek, küresel dünyada kendilerini ifade etme ve işbirliği yapma becerileri kazandırmayı amaçlıyor.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Yenimahalle Alâeddin Özdenören İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)