Etwinning Projemiz ''Kitabınla Gel'' 9 Ortakla Başladı

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Türkiyeden 6 ve Azarbaycan'dan iki okulla  ''KİTABINLA GEL'' etwinning projemizi başlattık.

Proje Linkimiz

https://twinspace.etwinning.net/219189/pages/page/2023987

Proje hakkında

Özellikle çocukların kitap okuma alışkanlıkları, küçük yaşlarda başlamalıdır. Geleceğin yetişkinleri olacak çocukların, daha verimli bir insan olabilmesi için, kitap okuma alışkanlığının kazanılması gerekir. Okuma, öğrencilerin okuduklarını daha iyi anlamalarına, öğrenmelerine, birbirleriyle iyi seviyede iletişim kurabilmelerini sağlamaktadır. Yeni dünyalar tanıyıp çeşitli maceralara atıldığımız ve biraz olsun bizleri sıkışıp kaldığımız dünyamızdan uzaklaştıran araçtır kitaplar. Okuma zevki uyuşan insanların iletişim kurmaları, paylaşımları ve anlaşmaları daha kolaydır. Özellikle de iyi okuyucular için bir kitabın ömrü belki üç dört gün kadardır. Daha yeni ve daha çok kitaba ulaşmak mümkündür tabi ki. Daha fazla kitaba, daha fazla insana ve daha fazla fikre ulaşmak için kitap takası projemizi başlatıyoruz.

HEDEFLER

1.Bölgemizde öğrencilerimiz ve vatandaşlarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve okunan kitap/sayfa sayısını arttırmaktır.

2.Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanma, konuşma ve ifade etme becerilerini kazandırmak,

3.Öğrencilerin okuma alışkanlıklarını geliştirerek, akademik başarılarını da arttırmak,

4.Gelecekte okuyan, okumayı bir kültür haline getiren nesiller için bugünden okuma alışkanlıkları kazandırmak,

5.Maddi bir külfeti olmadan da daha fazla kitaba ulaşmak için model olmak.

6.Bu projede görev alacak öğretmen ve öğrencilerimizin teknolojiyi ve projemize uygun web 2,0 araçlarını tanımalarını ve kullanmalarını teşvik etmek.

ÇALIŞMA SÜRECI

-Projede hedeflenen amaca ulaşılması için proje başlangıcında duyuru ve tanıtım faaliyetleri proje koordinatörü öğretmen arkadaşlarımız tarafından yapılır.

-Projemizin ortağı olan öğretmen arkadaşlarımız kitap okuma guruplarının oluşturulması, kitapların belirlenmesi, kitapların temininde koordinasyonun sağlanması, kitapların okunması ve tahlil edilmesi süreçlerinin yürütülmesinden sorumludur.

-Projemiz kapsamında ortaklarca belirlenecek bir tarihte Kapadokya bölgesinde kitap takas şenliği ve yazar buluşması gerçekleştirilecektir.

-Projenin faaliyetlerinde uygun web2 araçları kullanılacaktır.

-Projemizde kitap tanıtımlarının yanı sıra yazar tanıtımları ve söyleşileri organize edilecektir.

-Ortakların kültürel mirasını yansıtan mekanlarda okuma etkinlikleri yapılacaktır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Nevşehir Ürgüp Ürgüp Şehit Polis Fevzi Başaran Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)