Etwinning Projemiz De Ulusal Kalite Etiketi Alarak Başarı Gösterdi

     Avrupa ve Türkiye'deki okulların birbiriyle bağlantı kurabilmesi ve proje ortaklıkları yapabilmeleri amacıyla oluşturulan "eTwinning Projesi" kapsamında, ulusal ve uluslararası çapta  Avrupa ve Ulusal Kalite Etiketi alan okul ve eğitimciler ödüllendirildi.

     Okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni ŞULE TOPRAK koordinatörlüğünde gerçekleştirilen etwinning  projemiz de Ulusal Kalite Etiketi alarak başarı gösterdi.

Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi Konferans Salonu'ndaki törene, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) Ulusal Destek Servisi eTwinning Mesleki ve Pedagojik Gelişim Sorumlusu Hülya Bal ile okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 E-TWİNNİNG ULUSAL KALİTE ETİKETİ NEDİR?

eTwinning Kalite Etiketleri, mükemmel E-Twinning projeleri düzenleyen öğretmenlere verilmektedir. Bu etiketler, projenin belirli bir ulusal standarda ve Avrupa standardına ulaştığını belirtmektedir. Bu nedenle iki etiket bulunmaktadır: Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketi.

ULUSAL KALİTE ETİKETİ

Avantajları nelerdir?

Kalite Etiketi, öğretmenlerin ve okulların E-Twinning aktivitelerinin yüksek düzeye ulaştığını somut bir şekilde tanımaktadır. Öğrenciler için bu, çalışma gayretlerini güçlendirmekte ve genel olarak okul için, Avrupa´da işbirliği çalışmasında kalite ve açıklığa olan bağlılığı teyit etmektedir.

Ulusal Kalite Etiketini kim veriyor? Her ülkenin Ulusal Destek Servisi (NSS), Ulusal Kalite Etiketi için okullar tarafından yapılan başvuruları değerlendirir. NSS, bir projeye Kalite Etiketi verme konusunda minimum 5 gerekliliğin yerine getirilmiş olması şartını aramaktadır.

Söz konusu gereklilikler şunlardır:

1.    Projenin ortak amaçları ve ortak bir planı olmalıdır.

2.    Proje, bitirilmiş ya da en son aşamasında olmalıdır.

3.    Başvuran öğretmenin, projeye önemli bir katkıda bulunmuş olması gerekir.

4.    Belirli ölçüde iş birliği yapılmış olmalıdır.

5.    Proje sonuçlarının görünür olması gerekir.

Bu 5 gereklilik karşılandıktan sonra, proje gerekli olan altı kritere göre değerlendirilir.

Bu kriterler nelerdir? Bir proje, genel olarak, aşağıda belirtilen alanlarda mükemmelliğe ulaşmış olmalıdır:

(1) Pedagojik Yenilikçilik

(2) Müfredat ile Entegrasyon

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Keçiören Hun Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)