Etwinning Projelerimiz

 

eTwinning Projelerimiz

 

 

 

BE EXTRAORDINARY/SIRADIŞI OL

 

 

 

Yabancı dil öğretiminde amacımız klasik öğrenme yöntemlerini kullanmak yerine,öğrenci odaklı,öğrencinin eşsiz ve kendine özgü olan zihinsel alanlarından faydalanarak farklılıkları yakalayabilmek,farklılıklarıyla kendilerinin özel olduğunu onlara hissettirmektir. Bilgiyi bulacak,onu işleyecek,üretecek donamına sahip,her alanda kendine güvenen bireyler yetiştirmekte projemizin amaçları arasındadır.

 

 

 

Gardner'a göre, tüm çocuklar zeka türlerine çeşitli düzeylerde sahip olarak doğarlar ve çocukların bu zeka türlerinden bazılarına daha çok eğilimi olabilir. Herkes bu zeka türlerinde sahip oldukları potansiyelleri geliştirebilir.

 

Bu görüş doğrultusunda projemizde yapılan tüm aktivitelerde öğrenciler sahip olduğu potansiyelleri zenginleştirip, zayıf zeka alanlarını güçlü olanlarla destekleyerek çok yönlü olarak kendilerini gerçekleştirdiler ve disiplinler arası öğrenme de gerçekleşmiş oldu.  

 

 

 

Ekim ayında çalışmalarına başladığımız Azerbaycan, İtalya, Polonya ve Türkiye ortaklı "Be Extraordinary" "Sıradışı ol!" eTwinning projemizi içinde bulunduğumuz zor şartlara rağmen danışman öğretmenimiz Sultan Danacı ve 6/C sınıfı öğrencilerimizle tamamlamayı başardık. Bu proje sayesinde İngilizce dersi daha eğlenceli ve ilgi çekici hale geldi. Öğrencilerin derse ve eTwinning projelerine karşı ilgisi arttı. Farklı aktivitelerle zenginleştirdiğimiz eTwinning projemiz sayesinde sıradışı dersler işledik. Proje süresince web2 araçlarından sık sık yararlanıldığı için öğrencilerimiz bu yönden de kendilerini geliştirme imkanı buldular. Yapılan aktivitelerden bazıları şu şekildedir: afiş ve poster tasarımı, kelime bulutu oluşturma, resim kolajlama, matematik yapbozu, çevrimiçi yılbaşı kartı hazırlama, İngilizce oyun tasarlama, origami çalışmalarıyla hikayeleme, bardak kule etkinliği. Projede bir de maskotumuz vardı. Proje ortağı okulları sırasıyla gezen Tombik, gittiği okula etkinlik ve oyunlar götürdü.

 

Bu projenin okulumuzda yapılmasına önderlik eden Okul Müdürümüz Erdal TUNÇ'a ve Okul Müdür Yardımcımız Gonca ÖZDEMİR'e  teşekkür ederiz

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Aydın Germencik Himmet Çondur Cumhuriyet Ortaokulu

Kaynak:https://himmetcondur.meb.k12.tr/icerikler/etwinning-projelerimiz_9750474.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)