Etwinning Proje Çalışmalarımıza Devam Ediyoruz. . .

İLK KURŞUN DÖRTYOL PROJE BASAMAKLARI (ARALIK AYI)

Öncelikli olarak projemiz İl kurşunun atılışının  99. Yılında belgesel izletilmesi ve bir tanıtım VTR si ile başlayacak olup 100 yılını kadar aylık planlanacak çalışmalar ile faaliyet gösterilecektir..

  1. https://www.youtube.com/watch?v=lzWS6uSGjBI Adresinde bulunan ve Twinspace kısmınada yüklediğimiz 27 dakikalık “İLK KURŞUN BELGESELİ” okuldaki öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize izletilecektir.

Bu esnalarda fotoğraflama yapılacak ve twinspacede, okul web sitesinde ve sosyal paylaşım alanlarında paylaşılarak tanıtımın ilk basamağı sağlanacaktır.

  1. Tanıtım VTR si 81 ile ulaşılamaması ve süreçte yine bir video çalışması yapılacak olması hasebiyle 7 bölge de 3 er il belirlenerek mümkün olduğunca öğretmenlerin yaratıcılıklarını kullanacakları uygun kılık kıyafetler ile kombinleyecekleri (eski yada yöresel kıyafet olabilir,halk oyunu kıyafetleri olabilir(diğer okullardan,halk eğitim merkezlerinden temin edilebilir))ve tarihi kültürel (şehir adına önem taşıyan yada görseli güzel alanlar)alanlarda bizim vereceğimiz metinleri mümkün olduğunca kaliteli cihazlar ile video çekimi yapılacaktır.(ör: şehir tanıtım videoları vb.)(bu noktada şehrinizde ki belediyeden ,sendikalardan,video ve fotoğrafçılarda ricada bulunabilirsiniz.Sonuçta şehrinizi temsil ediyorsunuz.)Not : video çekiminde öğrenci sınırı yok yalnız ulusal basında yer alacağından dolayı öğrencilerin konuşmaları açık anlaşılır olmalıdır.eğer kalabalık öğrenci grubu  ses koordinasyonu sıkıntısı yaşatacaksa az öğrenci kullanılmalıdır.Video çekiminde öğrenciler pankart  ve bayrak kullanabilir.

 

3.Tüm İl temsilcilerimiz yüksek kalitede çekilmiş profesyonel fotoğraflarını bizlere gönderecekler  teması beyaz bir alanda olacak ki resim üzerinde işlem yapabilelim ve dev ekranda bozulmasın

 

4.Proje üyesi okullarımıza tarafımızdan afiş, kitap vb tanıtıcı eserlerin  bulunduğu bir paket  gönderilecektir.

 

5.Öğrencilerimiz tarafından ilk kurşun ile ilgili pankartlar hazırlanacak okul önünde tüm öğrencilerimiz ile fotoğraf çekilerek tarafımıza gönderilecektir.(kalabalık ve iddialı görünmemiz şart J )

6. İşin özü ARALIK AYI bu çalışmanın yapıldığını mümkün olduğunca kişiye duyurma ayıdır.Diğer okullar ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile iletişime geçerek  il içerisinde istediğiniz kadar kesime belgeseli izletme çalışması yapabilirsiniz. Bu sebeple çalışmanın medyaya yayılmasının ardından ilçe müdürünüzün bilgisiz kalmamaları adına  şehriniz adına bu sorumluluğu aldığınızı Okul müdürünüz ile iletişime geçerek ilçe müdürünüzü ziyaret edip durumu iletebilirsiniz..Tarih ve sosyal bilgiler öğretmenleri ile ilçeniz proje birimi ile irtibata geçerek çalışma başlatabilirsiniz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Afyonkarahisar Sultandağı Yeşilçiftlik İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)