"Etwinning Okulu" Toplantı Tutanağı

"eTwinning Okulu" TOPLANTI TUTANAĞI

GEVHER NESİBE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

2022 / 2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

"eTwinning Okulu" TOPLANTI TUTANAĞI

 

Toplantı Yeri                                          : Öğretmenler Odası

Toplantı Tarihi ve Saati          : 27 / 12 / 2022

Toplantı No                                            : 1

 

GÜNDEM MADDELERİ



1.        Açılış ve Yoklama

2.        eTwinning Okulu Daveti

3.        eSafety Çalışmaları

4.        Kapanış

 

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

1.        Okul Müdürü İsmail YILDIZ tarafından gündem maddelerini görüşmek üzere toplantı açılışı yapıldı.

2.        Müdür Yardımcısı Mehtap TAŞDEMİR, yürütmüş olduğumuz eTwinning projelerinin başarılı bir şekilde tamamlanması ve kalite etiketi ile ödüllendirilmesi sonucunda "eTwinning Okulu" olma daveti aldığımızı belirtti. İngilizce Öğretmeni Döndü BOLAT, işbirliği içerisinde çalışmanın ve birlikte hareket etmenin başarılı bir süreç için önemli olduğuna dikkat çekti. Okul Müdürü İsmail YILDIZ, eTwinning portalına üye olmanın okulun, eTwinning aktivitelerinde aktif bir işbirliği olduğunu göstermesi gerektiğini ifade etti.

3.        Okul Müdürü İsmail YILDIZ tarafından e-güvenlik ile ilgili hususlar hakkına bilgi verildi. Çağımızın en önemli iletişim araçlarından biri olan internetin, bilinçli kullanımı, zararlı içeriklerinden korunma, siber zorbalık ve istismarın önemli bir hal aldığını, bu bağlamda çocuklarımızın internetin zararlı içeriklerinden ve istismarlardan korunması için okul politikası oluşturulmasının faydalı olacağı belirtti. Okul Müdürü, Müdür Yardımcısı ve öğretmenlerin katkısı alınarak "e-güvenlik okul politikası ve kuralları" oluşturuldu. Müdür Yardımcısı Mehtap TAŞDEMİR, okulda fotoğraf/video çekimleri kapsamında dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi verdi. Okulun muhtelif yerlerine uyarı levhalarının asılacağını belirtti.PDR Öğretmeni Fahriye AYDOS, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan "Sosyal Medya Kullanımı" hakkında bilgi vererek dikkat edilecek hususlara değindi. İngilizce Öğretmeni Döndü BOLAT, okul içinde ve çevrimiçi derslerde cep telefonu konusunda hassas davranılması gerektiğini ifade etti. 

Meslek Dersleri Öğretmeni Şeyma TUĞAÇ  eSafetylabel.eu adresinden değerlendirme çalışmalarının yapılarak güvenlik etiketi almanın önemli olduğu belirtti. Diğer öğretmenlerin de siteye üye olmasının ek puan getireceğini sözlerine ekledi.

Meslek Dersleri Öğretmeni Fazilet ÜNLÜ, güvenli ve bilinçli internet kullanımı konularına derslerde yer verdiğini, müfredata entegre ettiğini belirtti.

4.                    Okul Müdürü  İsmail YILDIZ, iyi dileklerle toplantıyı sona ermiştir. 

 

ALINAN KARARLAR:

1.        Güvenli internet kullanımı ile uyarı levhaların okulun muhtelif yerlerine asılması ve sürekli olarak kalmasına,

2.        Okul sınırları içerisinde izinsiz fotoğraf/video çekilmemesi konusunda hassas davranılmasına,

3.        eTwinning faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasına,

4.        Güvenli internet günü kapsamında çeşitli etkinliklerin yapılmasına,

5.        Veli ve öğrenci bilgilendirilmelerinin yapılmasına,

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Çubuk Çubuk Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)